Kara para dedikoduları Bitcoin'i çökertti!

Yayınlama: 18.04.2021 11:57:00 Güncelleme: 18.04.2021 12:10:15

ABD Hazinesi'nin çok sayıda finansal kuruluşa kripto paralar ile kara para aklama soruşturması yürüttüğüne ilişkin söylentilerle Bitcoin fiyatı saatler içerisinde 9 bin dolara yakın değer kaybetti

Kara para dedikoduları Bitcoin'i çökertti!
Bitcoin için yeni rekor seviyelerin hesabı yapılırken bir dedikodu Bitcoin yatırımcılarını şoke etti. ABD Hazine Bakanlığı'nın bazı finansal kuruluşlara kripto paralar aracılığıyla kara para aklama suçlamasıyla dava açmaya hazırlandığına ilişkin söylenti Bitcoin'de rekor hareketinin yerini sert bir düşüşe bırakmasına neden oldu.
Bitcoin'in fiyatı saatler içerisinde 9 bin dolar eridi.
24 saat içerisinde alt coinler de dip yaptı. Ripple yüzde 22, Cardano yüzde 17, Litecoin yüzde 21, Bitcoin Cash yüzde 25 değer kaybetti.
Bu düşüş yatırımcılar tarafından korkuyla karşılansa da bazı uzmanlar bu düşüşün piyango gibi bir alım fırsatı yarattığı inancında.
Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı ile ilgili dedikodular, kripto paraların özellikle kara para incelemelerinin odağına çekilmiş olduğu izlenimini de güçlendiriyor. Bu da benzer incelemelerin başka ülkeler tarafından da yapılabileceği anlamına geldiği için fiyatlarda ilerleyen dönemlerde dalgalanma yaratma olasılığının da altı çiziliyor.