Kavcıoğlu: Yeni swap anlaşmaları için 4 merkez bankasıyla görüşmeler yürütülüyor

Yayınlama: 23.06.2021 09:59:00 Güncelleme: 23.06.2021 10:07:15

Görüşme halinde olunan merkez bankalarından ikisiyle çok iyi noktaya geldiği belirtiliyor

Kavcıoğlu: Yeni swap anlaşmaları için 4 merkez bankasıyla görüşmeler yürütülüyor
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yeni swap anlaşmaları için dört ülkenin merkez bankasıyla görüşme halinde olduklarını ve ikisi ile görüşmelerin çok iyi noktaya geldiğini söyledi. Türkiye Bankalar Birliği'ni (TBB) ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Kavcıoğlu, TL'nin değerini korumak için politika adımlarının atılacağı mesajını verdi.
Görüşmede, küresel ve yurt içi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmelerin değerlendirildiği, yılın ikinci yarısına ilişkin beklentiler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.
Küresel finan krizinin yaşandığı 2000'lerin sonunda sıkça başvurulan swap hattı uygulamasıyla merkez bankaları kendi para birimlerini diğer bankalara verip, yabancı para birimi alabiliyor ve bu şekilde piyasaya likidite sağlanıyor.  

Reuters'in haberine göre toplantıda Kavcıoğlu:

- TL’nin itibarını artırma konusunda bankalarla istişare ederek zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişiklikler yapabileceği sinyalini verdi.

- TL’nin değerinin korunması için önümüzdeki dönemde bankalarla işbirliği içinde çalışacağı mesajını verdi.

- Yeni swap anlaşmaları için 4 ülke merkez bankası ile görüştüklerini ve ikisi ile görüşmelerin çok iyi noktaya geldiğini belirtti.

- TL’nin değerinin korunması için gereken politika adımlarının atılacağı mesajını verdi.

- Rezervlerin güçlendirilmesi hedefine bağlı oldukları mesajını verdi.