Kılıçdaroğlu'dan TCMB ziyareti sonrası açıklama

Yayınlama: 15.10.2021 17:02:00 Güncelleme: 15.10.2021 17:16:16

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu ziyaretinde neler konuşuldu? Kılıçdaroğlu ziyaret sonrası açıkladı

Kılıçdaroğlu'dan TCMB ziyareti sonrası açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na yaptığı ziyaretin ardından içeride neler konuştuklarını açıkladı. "Kılıçdaroğlu, TCMB'ye siyasi müdahalenin doğru olmadığını ilettik. Zam yağmuru hepimizin önünde ciddi bir engel. Dolardaki yükseliş sokaktaki vatandaşı zam yağmuru ile etkileyecek. 
Dövizin sürekli TL karşısında değer kazanması konusundaki endişelerimizi ilettik. Kara Kış Fonu oluşturulması gerektiğini ifade etmiştim. Burada da ismi o olmayabilir ama bir fonun oluşturulması gerektiğini ifade ettim" dedi.
Kılıçdaroğlu, TCMB'nin faiz kararını liyakatli kişilerin vermesi gerektiğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun ardından Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da kameraların karşısına geçti. Kavcıoğlu görüşmeye ilişkin soruya, "Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Daha önceki eleştirileriyle ilgili açıklamalar yaptık. TCMB bu ülkenin en güzide kurumlarından biridir. Merkez Bankası ile ilgili açıklamalarının bizi üzdüğünü söyledik. Merkez Bankası güçlüdür. Gereken her şeyi PPK ile birlikte kararlarını almaktadır. Rezervlerimiz 125 milyar dolara yaklaşmıştır. Herkesin bu rakamları dile getirmesi kurumumuzu güçlendirecektir. Son 7 ayda 35 milyar dolara yakın gerçek rezerv artmıştır. Bu da TCMB'nin gücünü gösteriyor. Bunları anlattık. Onlar da sağolsun dinlediler. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

"Dolardaki artış devam ediyor. Merkez Bankası nasıl hareket edecek" sorusuna Kavcıoğlu, "Biliyorsunuz dolar dünyada da güçlü. Bu da etkiliyor.  Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz" yanıtını verdi.

Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı ile görüşmesi sonrasında Merkez Bankası üyelerinin görevden alınması konusunda "Bir kısmı arkadaşların kendi tercihi, bir kısmı bizim tercihimiz. Spekülasyona gerek yok" yanıtını verdi.