Kripto dünyası için büyük gün! 8 büyük kripto CEO'su Kongre'ye ifade verecek

Yayınlama: 02.12.2021 14:24:00 Güncelleme: 02.12.2021 18:40:02

ABD'nin kripto paraları düzenleme çabalarında çok önemli bir gün yaşanacak. Circle, FTX, Bitfury, Paxos, Stellar ve Coinbase CEO ve CFO'ları ABD Kongresi'nde kripto paraları anlatacak

Kripto dünyası için büyük gün! 8 büyük kripto CEO'su Kongre'ye ifade verecek
ABD Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, sekiz büyük kripto para birimi şirketinin üst düzey yöneticilerinin komite önünde ifade vereceğini duyurdu. 

Komite kripto paraların ABD'de yaşadığı zorlukları ve mali yeniliklerin faydalarını anlamaya odaklanmak için ilk kez birinci ağızdan savunma dinleyecek.

Reuters'e göre, milletvekilleri yeni finansal ürünü ve nasıl düzenleneceğini anlamakla boğuştuğundan, duruşma kripto para dünyasındaki büyük oyuncular için bir ilki işaret ediyor .

Circle CEO'su Jeremy Allaire, FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, Bitfury CEO'su Brian Brooks, Paxos CEO'su Chad Cascarilla, Stellar Development Foundation CEO'su Denelle Dixon ve Coinbase Global Inc.'in CFO'su Alesia Haas duruşmada tanık olacak. 

Reuters'in bildirdiğine göre, Trump yönetimi altında üst düzey bir banka düzenleyicisi olarak görev yapan Brooks, bankaların kripto para birimiyle daha kolay etkileşim kurmasına yardımcı olmayı amaçlayan birkaç politika ileri sürdü. 

Elizabeth Warren (D-Mass.), kripto para birimi ve ekonomide oluşturabileceği riskler hakkındaki şüphelerini paylaştı ve sektör üzerinde düzenleyici bir baskı yapılması çağrısında bulundu. 

Duruşma 8 Aralık'ta yapılacak.