Kripto para borsaları için Takasbank formülü!

Yayınlama: 27.04.2021 12:56:00 Güncelleme: 27.04.2021 13:07:03

Thodex ve Vebitcoin olaylarının ardından düzenleyici kurumların masayı koyduğu çözümler ortaya başlıyor. İlk formül ise Takasbank benzeri bir yapı ile saklama ve transfer yetkilerinin sınırlandırılması

Kripto para borsaları için Takasbank formülü!
Türkiye, Takasbank benzeri bir kurumsal yapı oluşturarak bu alanda  faaliyet gösteren şirketlerin kripto paraları saklama ve transfer  yetkilerini sınırlandırmayı planlıyor.

Kripto para borsalarında arka arkaya yaşanan dolandırıcılık olaylarının ardından konuyla ilgili çalışma başlatan Türkiye, Takasbank benzeri  bir kurumsal yapı oluşturarak bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin  kripto paraları saklama ve transfer yetkilerini sınırlandırmayı planlıyor.

SERMAYE ŞARTI VE BANKALARLA ÇALIŞMA ZORUNLULUĞU GELEBİLİR
Söz konusu şirketler için önemli sermaye şartları ve bankalarla birlikte çalışmalarına yönelik düzenleme de masadaki diğer formüller arasında.

Türkiye’de binlerce kişi geçen hafta önce Thodex arkasından Vebitcoin yerli adlı kripto pazarlarındaki krizlerin ardından tasarruflarını kaybetti. Yaşanan zararın tutarı tam olarak belirlenemese de milyar  liralarla ifade ediliyor. Thodex skandalı sonrasında hükümet ve Merkez Bankası kanadından yapılan açıklamalarda, Türkiye’nin konuyla ilgili çalışmasını kısa sürede tamamlayacağı ifade edilmişti. Süreçte izlenecek yor haritasıyla ilgili formüller de netleşmeye başladı. Bloomberg'e konuşan üst düzey yetkili, Türkiye’nin birkaç hafta  içerisinde konuyla ilgili çalışmasını sonuçlandıracağını ve dünyada kripto para piyasalarıyla ilgili regülasyonu tamamlayan ilk ülkelerden biri olacağını söyledi.