Düzenleyici kurum: Kripto para firmaları kurallara uymuyor

Yayınlama: 03.06.2021 15:42:00 Güncelleme: 03.06.2021 15:50:01

İngiltere'de Finansal Yönetim Otoritesi FCA, çoğu kripto para birimi işlemi yapan firmanın para kara aklama konusundaki kurallara uymadığını açıkladı

Düzenleyici kurum: Kripto para firmaları kurallara uymuyor

İngiltere’de finansal hizmetler regülatörü, çoğu kripto para firmasının kara para aklamayı önlemek gibi çeşitli kriterleri karşılamadığını, bu nedenle bir kripto para firmasının kuruma yaptığı başvuruyu geri çektiğini bildirdi.

Kripto para hizmetleri sunan firmaların FCA’ya kayıt yaptırması gerekiyor. Daha önce kayıt işlemleri için belirlenen son tarih 9 Temmuz’du. Bu tarihin 31 Mart 2022’ye uzatıldığı duyuruldu. FCA’dan yapılan açıklamada “önemli oranda firma, kara para aklama kurallarını karşılamıyor ve başvurularını geri çekiyor. Kayıt süresinin uzatılmasıyla şirketler faaliyetlerine devam edebilecek, FCA ise değerlendirmelerini sürdürecek.” ifadelerine yer verildi.

Şimdiye kadar sadece 5 kripto şirketinin FCA’ya başvurduğu ve geçici kayıt listesinde onlarca başvuru olduğu belirtildi.

Bitcoin gibi kripto paralar denetlenmediği ve işlemleri yapan kişinin kimliği bilinmediği için kara para aklama ve siber saldırı gibi yasa dışı aktiviteler için kullanıldığına dair endişeler var.

FCA Ocak ayında kripto paralara yatırım yapmanın yüksek risk barındırdığı uyarısını yapmıştı. Buraya yatırım yapan kişilerin tüm paralarını kaybetmeye hazır olması gerektiği ifade edilmişti. FCA bugün de kripto paraların spekülatif olduğu ve değerini hızlıca kaybedebileceğini vurgusu yaptı.