Kripto para ile maaş veren CEO, coin fazla yükselince paraları geri istedi!

Yayınlama: 04.05.2021 18:13:00 Güncelleme: 04.05.2021 18:20:55

İş mahkemeleri için yeni bir dava türü kapıda. Görünen o ki bu alanda ihtisas yapan iş davası avukatları ve hakimlerine ihtiyaç olacak!

Kripto para ile maaş veren CEO, coin fazla yükselince paraları geri istedi!
Kripto paralar yasaklanır mı diye tartışaduralım, bazı iş kollarında kripto para ile maaş alanlar olduğunu bile duyar olduk.
Kripto para ile ödeme alan sporcular, bazı teknoloji şirketlerinin çalışanları... Giderek daha fazla kripto karşılığı çalışan görüyoruz. Fakat görünen o ki bu kullanım yaygınlaştıkça iş mahkemelerine de yeni bir uzmanlık gerekecek. Şöyle düşünün; bir İş Mahkemesi'nde hakim olarak görev yapıyorsunuz. Ve karşınıza kirpto para üzerinden yapılmış iş sözleşmesinde ihtilaf geldi. Buyurun bu sorunu çözün...
İşte son örneklerden biri: ABD’li bir şirkette patron, maaş olarak ödediği kripto paraları geri istedi.

MarketWatch sitesinde bir startup firması çalışanının yazdığı mektup haberleştirildi. CEO’su tarafından kripto para sözleşmesinin iptal edilmek istendiğini belirten çalışan, ne yapacağını bilemediğini söyledi.

Çalışan yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Geçen sene Mart ayında bir startup şirketinde sözleşmeli olarak işe başladım. Şirket CEO’su bana kripto paralar ile ödeme alabileceğimi söyledi. Ancak sözleşmeye ‘Şirket dolar ödemesine dönebilir’ maddesi koydurdu. Ben ise bu maddeyi çıkarttırdım. ‘Kripto para alacaksam bunun riskine değmeli’ diye düşündüm. Ağustos ayında ödememi kripto para olarak aldım ve o dönemden sonra fiyatlar adeta uçtu ve benim kazandığım kripto paraların değeri yaklaşık yüzde 700 arttı.

"KRİPTO PARALARI GERİ GÖNDER"
Bugün ise şirket CEO’su bana mail atarak, yeterli düzeyde çalışmadığım için, kazandığım kripto paraları geri göndermemi ve bana çalıştığım saatler için dolar ile fatura kesebileceğini belirtti. Ancak ben şu anda bu kripto paraları gönderip dolar alırsam, 7 kat daha az param olacak. Sizce kripto paralarımı geri göndermeli miyim?

MarketWatch’ın kişisel finans editörü Quentin Fottrell ise bu kişiye yazdığı cevapta, kripto paralarını geri göndermemesini söyledi ve şöyle dedi:

“Kesinlikle kriptolarınızı geri vermemelisiniz. Ona, ‘Hayır. Teşekkürler, kesinlikle hayır. 2121 yılında tekrar konuşalım’ diye cevap verebilirsiniz. Bu CEO, fiyatlar yüzde 700 düşseydi, yine maaşlarınızın kriptoyla ödenmesini sorun edecek miydi? O zaman sizin işleri ne seviyede yapıp yapmadığınız konusunda aylar sonra sorun çıkaracak mıydı? Ona sözleşmenin maddelerine uymasını söyleyin. Yapması gereken bu. En kötü size dava açacaktır ve olay mahkemede sonuçlanır.”