'Kripto para yatırımcıları çok daha dikkatli olmalı'

Yayınlama: 04.04.2021 13:11:00 Güncelleme: 07.04.2021 12:35:14

BTCC'nin kurucularından Bobby Lee, kripto bitcoin yatırımcılarının, kripto paranın geçmiştekine benzer büyük çöküşleri konusunda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi

'Kripto para yatırımcıları çok daha dikkatli olmalı'
Bitcoin'de yükseli trendi hala bitmiş değil. Tahminler yine ardı ardına geliyor. JP Morgan 130 bin dolar diyor. Daha astoronomik rakamlar zaten her fırsatta karşımıza çıkıyor. Fakat hızlı yükselişler beraberinde yüksek riskleri de getiriyor. Özellikle de geçmişteki büyük bitcoin çöküşlerini düşünürsek...

İşte buna benzer uyarılardan biri de kripto para borsası BTCC'nin kurucularından Bobby Lee'den geldi. Lee, bitcoin yatırımcılarının geçmişte yaşanan bitcoin balonları ve fiyat çöküşleri konusunda daha uyanık olmak zorunda olduğunu söyledi.

Geçmişte bitcoin'in hızlı yükselişler sonrası volatil yapısı gereği zaman zaman değerinin yüzde 50'sini kaybettiğini hatırlatan Lee, kısa vadede bitcoin'deki yükselişin devam etmesini beklese de ardından çok dramatik bir düşüş yaşanabileceğine inanıyor.

Hatırlanacağı gibi bitcoin, bu yılın mart ayında 62 bin dolar ile tarihi zirvesine ulaşmış, fakat bu yükseliş bir yıl önce aynı ayda, 4 bin dolara doğru sert bir çöküşün ardından gerçekleşmişti.

Aslıan bakarsanız Lee'nin bitcoin hakkında astronomik bir tahmini var. 300 bin dolara ulaşacağını iddia ediyor. Fakat Lee, yatırımcıların daha önce de gayrimenkul sektörününde yaşanan balonları bilmeden gayrimenkul aldığını, hisse senedi piyasasında yaşanan balonları bilmeden hisse aldığını ve bunların çoğunlukla aynı dramatik sonuçlarla farkına varıldığını savunuyor. Benzer bir durumun bitcoinde de yaşanacağı inancında Lee.
Bitcoinin sert yükseliş sonrasında değerinin yüzde 50'sini kaybedebileceğini, hatta bir önceki en yüksek seviyesinden yüzde 90 daha aşağı bir fiyata bile gelebileceğini söylüyor. Sonrasında ise bitcinde 2 veya 3 yıllık bir ayı piyasası yani düşen bir piyasa trendi bekliyor.