Kripto parada teknikçi avı! Bitcoin'de bütün analistler terse düştü

Yayınlama: 13.12.2021 17:48:00 Güncelleme: 13.12.2021 17:49:31

Bitcoin'in geleneksel döngüleri üzerinden öngörü yapan teknik analizciler balinaların kurduğu tuzaklarla ters köşe oldu. Kesin olan bir şey var ki teknik analizde bundan sonrası öngörülemez

Kripto parada teknikçi avı! Bitcoin'de bütün analistler terse düştü
Bitcoin başta olmak üzere tüm alt coinler ve kripto paralarda tüm teknik analiz senaryoları çökmüş durumda. Kripto paraların yıllardır süregelen döngüleri üzerinden çizdikleri teknik analiz senaryolarıyla al-sat yapan ve hatta yazdıkları botlarla bu döngülerden otomatik kazanç sağlamayı hedefleyenler balinaların bu defaki hedefi oldu.
Önce short pozisyon açanları yukarı sert hareketlerle avlayan kripto para balinaları, ardından aşağı sert hareketlerle de longçuları avlamış ve birçok kaldıraçlı yatırım bu hareketler sırasında likide olmuştu.
Geride ise Bitcoin ve alt coinler düşse de yükselse de marja oynayan teknik analizciler kalmıştı. Özellikle son 1 hafta 10 gündür, Bitcoin klaisk döngülerinin tam tersinde hareketlerle teknik analiz senaryolarının tamamını terse düşürdü. Böylece yükseliş beklenen ölçüde düşüşlerin gerçekleştiği, düşüş beklenen ölçüde ise yükselişler görüldüğü piyasada teknik analiz senaryolarının çok büyük bir bölümü balina tuzağına düştü.    

Şimdi de uzmanlar Bitcoin ve altcoinlerde bu aydan itibaren bütün teknik senaryoların öngörülemez olduğu konusunda yatırımcıları uyarıyor.