Kripto paralar 3 trilyon dolara vurdu

Yayınlama: 08.11.2021 13:23:00 Güncelleme: 08.11.2021 13:24:39

En büyük yedi kripto paranın tamamı yükseldi. Kripto para piyasası 2020 sonuna göre piyasa değerini dört katına çıkardı

Kripto paralar 3 trilyon dolara vurdu
CoinGecko verilerine göre, Londra'da sabah 7:38 itibarıyla, kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 3,01 trilyon dolara ulaştı. Üçüncü ve dördüncü en büyük coin olan Binance Coin ve Solana, son yedi gün içinde yüzde 20'den fazla ekledi. En büyük yedi kripto paranın tamamı geçen hafta yükseldi.

Kripto para birimlerinin lideri olan Bitcoin, Pazartesi günü yüzde 5.5 kadar artış göstererek, 66.333 dolara yükseldi ve yaklaşık 67.000 dolarlık bir önceki rekoruna yaklaştı. Ethereum, yüzde 3 kadar yükselerek 4.768 dolarlık yeni bir zirveye ulaştı.

Kripto para birimlerinin oldukça değişken olduğunu gözardı etmemek gerek. Bitcoin, en son bu seviyelere ulaştığında, birkaç bin dolar geri düşüş yaşadı. Diğer coin'ler için volatilitenin daha da yüksek oldugunu söylemek mümkün. 

Coin'ler Düşerken Milyarlarca Dolu Shiba Cüzdanı İnceleniyor

Yatırımcılar, Ethereum ve Solana gibi yerleşik tokenler ve ağlar ile daha rahat hale geldikçe, kripto piyasası 2020 yıl sonu değerinden dört katına kadar çıktı ve yeni işlevler çekmeye devam ediyor. Merkezi olmayan finans olanakları ve ticarete konu olmayan tokenlerin büyümesiyle ilgili heyecan ve Dogecoin ile Shiba Inu gibi coinler dikkat çekmeye devam ediyor.

Kripto para borsası AAX'te araştırma ve strateji başkanı olan Ben Caselin, “Shiba ve diğer memecoinlerin son zamanlarda artmasıyla ve FacebookMeta olarak yeniden markalaşması ile birlikte altcoinlere olan ilgi artmaya devam ediyor.”