Kripto paralar için ABD'de kritik teklif

Yayınlama: 10.03.2021 11:22:00 Güncelleme: 07.04.2021 10:16:21

Üç temsilcinin dışarıdan desteklediği, iki temsilcinin ise doğrudan çalışacağı teklifte Temsilciler Meclisi'nde SEC ve CTFC'yi de işin içine dahil eden bir çalışma grubunun kurulması istendi

Kripto paralar için ABD'de kritik teklif
ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi üye Patrick HcHenry ile Demokrat üyelerden Stephen Lynch, ABD'de dijital varlaklara ilişkin yasal bir çerçeve ve regülasyonların oluşturulmasının değerlendirilmesi için sektör temsilcileri ve regülatörlerin yer alacağı bir çalışma grubu kurulmasını istedi.

Temsilciler Meclisi'nden Glenn Thompson (R-Pa.), Ted Budd (RN.C.) ve Warren Davidson isimli üç üyenin daha destek verdiği önerge, SEC ve CFTC'nin de yer alacağı çalışma grubunun SEC ve CTFC'nin  kriptoparalar üzerindeki yetkilerini netleştirecek yasal düzenlemenin hazırlanmasına katkı vermesini öngörüyor.

Bir yıl içinde, bu ekibin mevcut düzenlemeleri, birincil ve ikincil piyasalar üzerindeki etkilerini ve bu varlıkların ABD'nin rekabetçi konumunu nasıl etkilediğini analiz eden bir rapor sunması gerekecek.

Raporda ayrıca velayet, özel anahtar yönetimi ve siber güvenliğin şu anda yasalar kapsamında nasıl ele alındığı ve dolandırıcılığın önlenmesi, yatırımcıların korunması ve diğer konular için gelecekteki en iyi uygulamaların nasıl olabileceğini de incelenecek.

Rapor yine, "adalet, düzen, bütünlük, verimlilik, şeffaflık, kullanılabilirlik ve etkinlik" dahil olmak üzere birincil ve ikincil dijital varlık pazarlarının iyileştirilmesine yönelik öneriler de içerecek.

Dijital Ticaret Odası'nın Baş Politika Sorumlusu Amy Davine Kim, mevzuatın ABD'deki dijital varlıklar için organize, kapsamlı bir düzenleyici çerçeve oluşturmayı amaçladığını söyledi.

Kim, "Tasarı, yıllardır bu alandaki yasal netliği etkileyen bazı önemli sorunların üzerinden geçmek için hem SEC hem de CFTC'yi resmi bir şekilde bir araya getiriyor,. Artık bunları birkaç paydaşla metodolojik bir şekilde ele almaya başlama fırsatımız var" dedi.