Kripto paralarda düşüş devam edecek mi?

Yayınlama: 23.12.2021 16:26:00 Güncelleme: 23.12.2021 19:40:03

ABD Merkez Bankası (Fed) açıklamalarının ardından kısa süreliğine primlenen kripto paralar son iki işlem gününde düşüyor

Kripto paralarda düşüş devam edecek mi?
Kripto para piyasası 10 Kasım’da Bitcoin’in 69 bin dolar ile tarihi zirveye ulaşmasından bu yana düşüş trendinde seyrediyor. Aralık ayında da yukarı yönlü performans gösteremeyen kripto paralarda genel olarak kararsız seyir hakimiyetini sürdürüyor.

Tarihi zirvenin yüzde 30 altında işlem gören piyasanın amiral gemisi Bitcoin, bir türlü 50 bin dolar seviyesini kıramıyor.

FED KARARI SONRASI YÜKSELİŞ KISA SÜRDÜ

Çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı ve ardından piyasaya verdiği mesajlarla birlikte Bitcoin 49 bin 500 dolara kadar yükselmişti ancak bu durum yerini kısa süre içerisinde satıcılı seyre bıraktı.

Fed toplantısının ardından piyasada oluşan genel hissiyat yeni bir yükseliş trendinin başlayacağı yönündeydi. Ancak kripto para piyasası yine beklenmedik bir hareketle düşüşe geçti.

KRİPTO PARALAR DÜŞÜYOR

Bitcoin bugün yüzde 3.84 oranında düşüşle 45 bin 852 dolar seviyesinde hareket ederken, Ethereum yüzde 6.13 oranında gerileyerek 3 bin 719 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’de görülen satıcılı seyir altcoinleri olumsuz etkilerken, kripto paraların toplam piyasa değeri yüzde 4.20 oranında düşüşle 2.10 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

SATICILI SEYİR NE KADAR SÜRECEK?

Özellikle son dönemde görülen satıcılı seyrin derinleşmesiyle birlikte yatırımcılarda korku eğilimi artışa geçti. Yeni bir rallinin tekrar görülebilmesi için balinaların yüklü miktarda alıma geçmesi gerekiyor.

Analistler aralık ayında genel olarak düzeltmelerin görülebileceğini kaydederek, yeni yılla beraber piyasada yükselişin olabileceğini öngörüyor.

Ancak son dönemde piyasada oynaklığın yüksek olmasından dolayı yatırımcıların daha dikkatli olması öneriliyor.