Kripto paralarda 'Musk düşüşü' bitti fakat Çin düşüşü başladı

Yayınlama: 18.05.2021 09:54:00 Güncelleme: 18.05.2021 09:56:30

Elon Musk'ın paylaşımlarının ardından yeni haftaya sert bir düşüşle başlayan kripto paralar, salı günü kayıplarını durdurarak yeniden yükseldi. Fakat bu defa da Çin'in kripto para uyarıları ve yasaklarıyla düşüş yaşandı

Kripto paralarda 'Musk düşüşü' bitti fakat Çin düşüşü başladı

Tesla'nın çarptığı kripto para piyasasının hacmi dün gelen açıklamalarla yeniden 2 trilyon dolara yükseldi. Bitcoin son 24 saatte yüzde 7 değer kazandı, haftalık kayıp ise 18'e geriledi

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Bitcoin ile araç satın alımlarını askıya almasının ardından gelen genel satışlarla, 2.0 trilyon doların altına gerileyen tüm piyasaların toplam hacmi, 'dipten alımların' etkisiyle yeniden bu düzeyin üzerine yükseldi. Analistler, piyasalara gelen alımları, işlem ağ değeri (Network Value to Transaction, NVT) indikatörü verilerinin 'dipten satın alma fırsatları' yaratmasına bağlıyor.

Son 24 saat içinde 42,207 ve 45,748 dolar arasında dalgalanan Bitcoin, yüzde 7 artışla 45,270 dolara yükselirken, birimin haftalık kaybı yüzde 18.09 olarak hesaplandı. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de yaklaşık 47 milyar dolar artışla 844 milyar dolara yükseldi.

Tam düşüş bitti derken bu defa da Çin, finans ve ödeme hizmeti veren kuruluşların kripto para işlemi  yapmasını yasakladı.

Konuya ilişkin olarak Çin Bankacılık Birliği, Ulusal İnternet Finans Birliği ile Ödeme ve Takas Birliği’nden ortak olarak yapılan açıklamada bankalar ve online ödeme kanallarının müşterilerine kripto  paralarla ilgili bir hizmet sunamayacağı belirtildi. 

Bu gelişme tüm kripto paralarda düşüşü yeniden tetikledi. Saat 12:14 itibariyle Bitcoin'de düşüş yüzde 10'a yakın.