Kripto paraya yasal düzenlemenin tarihi Ali Koç'tan geldi

Yayınlama: 09.08.2021 13:15:00 Güncelleme: 09.08.2021 13:27:01

Fenerbahçe Token projesinin basın toplantısında sorulan soruya Ali Koç'un verdiği cevap, merakla beklenen "Kripto para düzenlemesi ne zaman gelecek" sorununun cevabı oldu

Kripto paraya yasal düzenlemenin tarihi Ali Koç'tan geldi
Fenerbahçe Token'ın Paribu işbirliğiyle ön satışa sunulduğu basın toplantısında Ali Koç'tan kripto para düzenlemesine ilişkin sürpriz bir açıklama geldi.
Fenerbahçe Token projesinin hazırlık aşamalarında hükümetle, bu piyasaya gelecek düzenleme konusunda görüşüp görüşmedikleri yönündeki soruya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Görüştük. Eylül ayında kripto para düzenlemesiyle ilgili pilot uygulama başlayabilir" yanıtını verdi. Böylece eylül ayı kripto para yatırımcılarının ve borsalarının en çok beklediği sorunun cevabı açısında kritik bir tarih haline geldi.

Bilindiği üzere Sermaye Piyasası Kurulu, Merkez Bankası ve hükümet kanadında bir komisyon, Türkiye'de kripto paralarla ve kripto para borsalarıyla ilgili bir düzenleme üzerinden uzun süredir detaylı çalışmalar yapıyordu. Temmuz ayı sonunda çıkması beklenen düzenlemenin ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyordu.