Kripto parayı yasaklayan ülkeler listesi

Yayınlama: 18.01.2022 14:31:00 Güncelleme: 18.01.2022 14:29:01

Hangi ülkeler kripto para ve yatırımcılarına kapıyı peşin peşin kapattı? İşte kripto para düşmanı ülkeler

Kripto parayı yasaklayan ülkeler listesi
Türkiye kripto paralar konusundaki tavrını netleştirmek için yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştiriyor. Taslak yasanın son şeklinin verilmesi için önce yatırımcı cephesiyle görüşen ekonomi yönetimi, şimdi de kripto para borsalarının temsilcilerine kulak vermek için bir takvim başlattı. Sri Lanka kripto paraya kapıları sonuna kadar açan ilk ülke olarak tarihe ismini yazdırırken ABD'de ve Güney Amerika'da bir çok eyalet ve şehirde kripto kabullenme rüzgarı esiyor.
Peki kripto paraya apar topar blok koyan ülkeler hangileri?
İşte kriptoyu yasaklayan ülkeler listesi:

CEZAYİR: Cezayir, 2018'de ülkede sanal para birimlerinin satın alınmasını, satılmasını veya tutulmasını yasaklayan bir yasa çıkardı. 

BANGLADEŞ: Bangladeş'te kripto para ticareti, finansal düzenlemelerine ve yasalarına aykırı olduğu için yasa dışıdır.

BOLİVYA: 2014'ten beri Bolivya'da kripto kullanımı yasağı var. Ülke veya ekonomik bölge tarafından düzenlenmeyen herhangi bir dijital para birimi yasa dışıdır. 

ÇİN: Çin, dijital para birimini yasaklayan ilk ülkeler arasındaydı. Ancak, Digital Renminbi (RMB) adı verilen merkezi olarak düzenlenen bir dijital para birimi başlattı.

KOLOMBİYA: Kolombiya'daki finansal kurumların kripto para birimi işlemlerini korumaları, yatırım yapmaları, aracılık etmeleri veya yönetmeleri yasaktır. 

MISIR: Bitcoin işlemleri Mısır'da Dar al-Ifta tarafından haram olarak sınıflandırıldı. Bu, kripto kullanımının İslam hukukuna göre yasak olduğu anlamına gelir. Dini kararname 2018 yılında yayınlandı. 

ENDONEZYA: Endonezya'nın merkez bankası Bank Indonesia, 1 Ocak 2018'den itibaren kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklayan yeni bir düzenleme yayınladı. 

FAS: Fas, sanal para birimlerinde işlem yapmanın forex düzenlemelerini ihlal ettiğini öne sürerek 2017 yılında kripto ticaretini yasakladı. 

NEPAL: Nepal, Ağustos 2017'de kripto para birimlerini yasakladı. 

NİJERYA: Nijerya, Şubat 2021'de kripto para borsalarını kullanan banka hesaplarının kapatılacağını duyurarak kripto para birimlerine yasak getirdi. 

KATAR: 2018 yılında Katar, bankaları Bitcoin ile işlem yapmamaları, başka bir para birimiyle takas etmemeleri, onunla işlem yapmak için bir hesap açmamaları veya bu para birimini almak veya satmak için herhangi bir para transferi gönderip almamaları konusunda uyardı. 

VİETNAM: Dijital para birimlerinin basımı, tedariği ve kullanımı Vietnam'da yasa dışıdır ve 150 milyon VND (5.600 €) ile 200 milyon VND (7.445 €) arasında değişen para cezalarına tabidir.