Kripto piyasasında 568 milyon dolarlık dolandırıcılık

Yayınlama: 07.10.2022 16:14:00 Güncelleme: 07.10.2022 17:20:02

Binance'a ait BNB Smart Chain'deki açıktan yararlanan bir hacker 568 milyon dolarlık dolandırıcılığa imza attı

Kripto piyasasında 568 milyon dolarlık dolandırıcılık

Kripto varlık alım satım platformu Binance’e ait olan BSC (BNB Smart Chain), saldırı sonrasında yaklaşık 7 buçuk saat boyunca donduruldu.

İlk tespitlere göre hacker, yaklaşık 568 milyon dolar değerinde olan 2 milyon BNB’yi sızdırma girişiminde bulundu, fakat durumun farkına varılıp, BSC dondurulduğu için bunun sadece 70-80 milyon dolar değerinde olan kısmını başarıyla sızdırabildi.

Daha sonra sızdırılan miktar 100-110 milyon dolar olarak güncellendi.

Binance’in kurucusu ve CEO’su olan Changpeng Zhao tarafından yapılan açıklamada, bu miktar son yakılan BNB miktarının çeyreğine eşit. Durumun farkına varan Binance, tüm doğrulayıcılardan BSC’yi durdurmasını istedi ve sorunun kaynağı araştırılmaya başlandı. Binance, doğrulayıcılara hızlı ve kararlı davranışları için teşekkürlerini sundu. Ayrıca Binance, sızdırılan BNB’nin 7 milyon dolarlık kısmını dondurabildiğini açıkladı.

Resmi açıklamaya göre sızıntı doğrudan BSC’den değil, iki ayrı blockchain olan BNB Beacon Chain ve BNB Smart Chain arasındaki BSC Token Hub isimli köprüden yapıldı. Sızdırılan BNB’ler ise varolan bir cüzdandan çalınmadı, hacker tarafından oluşturuldu.

Changpeng Zhao ayrıca kullanıcılara “Durum kontrol altına alındı ve fonlarınız güvende.” şeklinde duyurdu.