Luna Foundation Gemini ve Binance' 2.5 milyar dolarlık BTC gönderdi iddiası

Yayınlama: 15.05.2022 15:17:00 Güncelleme: 16.05.2022 09:11:39

Luna ve UST çöküşü sonrası en büyük soru işareti: Terra Vakfı'nın elindeki Bitcoin'ler nerede? Ne kadarı harcandı?

Luna Foundation Gemini ve Binance' 2.5 milyar dolarlık BTC gönderdi iddiası
Terra ekosisteminin büyümesini desteklemek için kurulan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Luna Foundation Guard (LFG), belki de sabitlemeyi sürdürmeyi amaçlayan mekanizmanın başarısızlığını öngörerek, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde 10 milyar dolara kadar satın alacağını duyurdu. UST stablecoin'ini destekleyecek bir rezerv olarak hareket etmek. Bu yılın Ocak ve Mayıs ayları arasında, LFG tarafından o sırada 3.5 milyar dolar değerinde 80.394 BTC satın alındı .

UST'nin değeri 9 Mayıs'ta düşmeye başladığında LFG, UST'nin ABD Doları'na sabitlenmesini sağlamak için Bitcoin rezervlerini elden çıkarmaya ve UST'yi satın almaya başlayacağını duyurdu. Ertesi gün boyunca LFG'nin rezervlerini tutan bitcoin adresleri boşaldı. UST stabilcoinin değeri düşmeye devam ederken, LFG bitcoin rezervinin kaderi ve stabilcoinin değerini desteklemek için gerçekten kullanılıp kullanılmadığı hakkında sorular soruldu.

Mayıs sabahı LFG, “ UST sabitleyicinin korunmasına yardımcı olmak için OTC ticaret firmalarına 750 milyon dolar değerinde BTC ödünç vereceğini” duyurdu . Terra yaratıcısı Do Kwon daha sonra bitcoin'in " ticaret için kullanılacağını " açıkladı .

Aynı zamanda, LFG'ye bağlı bir Bitcoin adresinden yeni bir adrese 22.189 BTC (şu anda yaklaşık 750 milyon dolar değerinde) gönderildi .
O akşamın ilerleyen saatlerinde, diğer LFG cüzdanlarından aynı adrese 30.000 BTC daha (o zamanlar yaklaşık 930 milyon dolar değerinde) gönderildi .

Saatler içinde bu 52.189 BTC'nin tamamı, birkaç bitcoin işlemi boyunca ABD merkezli kripto para borsası Gemini'de tek bir hesaba taşındı. Varlıkları daha fazla takip etmek veya UST fiyatını desteklemek için satılıp satılmadıklarını belirlemek mümkün değildir.

Bu, Terra'nın rezervlerinde 28.205 BTC bıraktı. 10 Mayıs UTC saat 01:00'de bu, tek bir işlemle tamamıyla kripto para borsası Binance'deki bir hesaba taşındı. Yine bu varlıkların satılıp satılmadığını veya daha sonra başka cüzdanlara taşınıp taşınmadığını belirlemek mümkün değil.

Şimdi bütün topluluk, ki geliştiriciler ve onaylayıcılar dahil bu Bitcoin'lerin nerede olduğu konusunda Kwon'dan açıklama bekliyor fakat çok ilginçtir ki Do Kwon bu konuda sessiz. Hatırlanacağı gibi Binance CEO'su CZ de bir kurtarma için eldeki fonların kullanılması gerektiğini söyleyip fonun elindeki BTC'leri işaret etmişti.

Bu BTC fonlarının tamamının bu süreçte harcanmış olmasının Terra ekosisteminin geleceği için bütün ümitlerin tükenmiş olduğu anlamına gelebilir. Özellikle de geliştiricilerin sistemi yeniden ayağa kaldırıp geri dönüş yapmak için gece gündüz tartıştığı bir ortamda. Ayrıca bu BTC'lerin yeriyle ilgili Kwon'un sessiz kalmasının süreci mahkemeye kadar götürebileceği de topluluk içerisinde tartışılan bir diğer konu.