Martı Otelcilik ve Martı GYO 128 milyon dolara yakın borcu yapılandırdı

Yayınlama: 26.03.2021 16:35:00 Güncelleme: 07.04.2021 10:16:37

Martı Otelcilik ve Martı GYO tarafından KAP'a açıklama yapıldı. Toplam 127.7 milyon dolarlık borcun 2 yılı geri ödemesi 9 yıl vadeyle yeniden yapılandırıldığı açıklandı

Martı Otelcilik ve Martı GYO 128 milyon dolara yakın borcu yapılandırdı
Uzun süredir Denizbank ve Deniz Factoring ile kredi borçlarının yeninden yapılandırılması için görüşmeler yapan Martı GYO ve Martı Otelcilik arasındaki görüşmeler nihayet sonuçlandı. İki şirket toplam 127.7 milyon dolarlık kredi borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda anlaşmayı imzaladı. Buna göre 23 Şubat 2021'den geçerli olacak yeniden yapılandırma sonucunda 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere borçlar 9 yıllık bir vadede yapılandırıldı.

Her iki şirket tarafından KAP'a yaılan açıklamada, "Şirketimiz Martı Otel İşletmeleri A.Ş. ve bağlı ortaklığı Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ("Martı GYO"), Deniz Bank A.Ş. ve Deniz Faktoring A.Ş.'den kullanılmış olan finansal tablolarımızda yer alan kredilerimizin yeniden yapılandırmasına ilişkin protokol görüşmeleri neticesinde 23.02.2021 tarihi itibariyle "Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi" imzalamışlardır.. Yapılandırma sözleşmesi şirketlerimiz ve finans kurumlarının yetkili organlarınca onaylanmıştır.
  
Bu kapsamda Şirketimizin toplam 81.066.087.- USD  ve bağlı ortaklığı Martı GYO'nun 46.739.271.- USD nakdi kredi yükü, 9 senelik bir vade ile (ilk 2 sene ödemesiz olmak üzere) yeniden yapılandırılmıştır. 
  
Global olarak seyahat endüstrisinin içinden geçtiği bu zorlu dönemde, Denizbank yönetiminin katkılarıyla Şirketimizin faaliyetlerinin etkinliğini olumlu yönde etkileyecek bir yapı içerisinde hayata geçmiş olan bu sözleşmenin tüm pay sahiplerimiz ve iş ortaklarımız açısından hayırlı olmasını temenni ederiz" denildi.

Martı Grubu, Şekerbank, Albaraka Türk gibi bankalardan olan kredi borçlarını daha önce yapılandırmış fakat ana kreditör olan Denizbank ve Deniz Factoring'e olan borçlar nedeniyle dönem dönem icra riskleriyle karşı karşıya kalmıştı.