Vebitcoin faaliyetlerini durdurdu: MASAK, hesaplarına bloke koydu

Yayınlama: 23.04.2021 22:40:00 Güncelleme: 23.04.2021 22:42:38

Kripto para platformu Vebitcoin faaliyetlerini durdurdu. Açıklamada, finansal zorluklar nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), işlemlerini durdurduğunu açıklayan kripto para platformu Vebitcoin hakkında inceleme başlatırken, banka hesaplarına bloke koydu.

Vebitcoin faaliyetlerini durdurdu: MASAK, hesaplarına bloke koydu

Kripto para platformu Vebitcoin, ekonomik zorluklar nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.  Vebitcoin'in internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yer alan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız."

MASAK, Vebitcoin'in hesaplarına bloke koydu

Faaliyetlerini durduran kripto para platformu Vebitcoin hakkında inceleme başlatıldı. MASAK'tan edinilen bilgilere göre, Vebitcoin firması ve yöneticileri hakkında inceleme başlatıldı. Başkanlık, işlemlerini durdurduğunu açıklayan firmanın Türkiye'de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına bloke koydu.