MBOX Binance listelemesine dakikalar kaldı

Yayınlama: 19.08.2021 10:32:00 Güncelleme: 19.08.2021 10:44:59

Dünyanın en büyük kriptopara platformlarından Binance, işlem platformuna MOBOX tokenini de dahil edeceğini duyurdu

MBOX Binance listelemesine dakikalar kaldı
Dünyanın en büyük kriptopara platformlarından Binance, işlem platformuna MOBOX tokenini de dahil edeceğini duyurdu.

Binance'nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre MBOX/BNB, MBOX/BTC, MBOX/BUSD ve MBOX/USDT işlemlerine bugün Türkiye saati ile 11.00'dan  itibaren imkan verilecek. 

MBOX'tan çekişler ise yarın Türkiye saati ile 11.00'da başlayacak. 

CoinMarketCap'e göre MOBOX'un piyasa değeri 123 milyon dolar ve işlem  fiyatı 3,32 dolar. Listeleme haberiyle birlikte Mobox token yüzde 80'e yakın değer kazandı.

MBOX TOKEN NEDİR?
MOBOX, GameFi oluşturmak için otomatik optimize edilmiş DeFi verim çiftçiliği ve oyun NFT'lerini birleştiren bir oyun platformudur. MBOX, platformun yerel hizmet belirtecidir ve yönetişim, bahis, oyun içi para birimi, NFT gizemli kutuları ve NFT açık artırmaları için kullanılır.

Çevrimiçi eğlence, bilgi, dikkat ve para için rekabet eden tekelci şirketlerle son derece rekabetçi bir endüstridir. Bu şirketlerin birçoğu, kullanıcıları elde tutmak ve ilgilerini sürdürmek için oyunlaştırma tekniklerini benimsemiştir. Bu, ister NIKE Plus'ta fazladan mil koşarak daha fazla puan biriktirmek, ister bir sonraki büyük kupon ve bonus puanlarını kovalamak için en sevdiğiniz alışveriş uygulamasında seviyeler kazanmak olsun, birçok şekilde yapılır. Tüm bu sistemlerin, uygulamaların ve özelliklerin kullanılması, elde tutma oranını artırmak ve gelecekte ne olacağını merak etmenizi sağlamak için tasarlanmıştır.

Bununla birlikte, geleneksel endüstrilerin Pokemon GO gibi oyunlara entegre edildiği, oyuncuları en sevdikleri pokemonları yakalamak için etrafta dolaştıkları için ödüllendiren veya Wall Street'in gerçek kurdunun kim olduğunu görmek için oyuncuları birbirine düşüren hisse senedi simülatörlerinin tam tersini gördük.

Yine de, kullanıcı tarafından harcanan tüm zaman ve para ile, ödüller bir dengesizlik yaratmaya yetmiyor. Şirketin her zaman üstün olduğu ve kullanıcıdan alabilecekleri her bir doları aldığı, bu da onları neredeyse hiçbir şey bırakmayan bir yer. 2020'de oyuncular oyunlara 87 milyar doların biraz altında harcadılar ve aynı kullanıcılar karşılığında şok edici bir 0 dolar aldı. İşte burada MOBOX bir değişiklik yapmak için devreye giriyor.

MOBOX, kullanıcıları katılımları ve eğlenmeleri için ödüllendirerek güçlendiren, topluluk odaklı bir platformdur. 

ESİN KAYNAĞI
Team MOBOX, dünyanın her yerinden gelen üyelerle ademi merkeziyetçilik ruhunu bünyesinde barındırıyor. Ekip, uzun süredir hizmet veren ve son derece deneyimli Akıllı Sözleşme geliştiricilerinden ve profesyonel bir operasyon ekibinden oluşmaktadır. MOBOX ekibi 2017'den beri dApp'ler geliştiriyor ve güvenli Akıllı Sözleşmeler 2,5 milyar USDT'nin üzerinde fon aktarıyor. DeFi ortaya çıktığında ve oyun geliştirmede yılların tecrübesiyle ekip bir araya geldi ve bir blockchain platformunun nasıl olması gerektiğini yeniden hayal etti ve diğer platformların geçmişte çözemediği sorunların nasıl çözüleceğini araştırdı.

Başlıca sorunlar aşağıdaki gibidir:

Paypal ve square gibi büyük kurumlar bitcoin'i kabul ettiğinden, kriptonun daha popüler hale geldiğine şüphe yok. Ancak aynı şey dApp'ler için söylenemez. DApp'lerin büyümesi, DeFi'nin gelişine kadar durgundu. Ancak, daha geniş kripto pazarına kıyasla, kullanıcılarda aynı büyümeyi göstermediği açıktı. Görünen o ki, mevcut merkezi olmayan uygulamalar günlük kullanıcıya odaklanmıyor, bu da ortalama Joe'nun başlamasını bile çok zorlaştırıyor.

DeFi'nin yükselişiyle birlikte, bankasız bir dünyanın gerçekte nasıl olabileceğine dair olasılıklar etrafında birçok spekülasyon yaratıldı. Verim çiftçiliği ve APY'ler birçok insana yeni bir gelir kaynağı sağladı, ancak bu projelerin çoğu, uzun vadede kullanıcıya fayda sağlayan içsel bir belirteç değeri olmadığı için sürdürülebilir değil. Kopyalama ve yapıştırma kolaylığı, inovasyonu ciddi şekilde durdurdu. Bu, tabiri caizse, ekosisteme günlük olarak taklitçilerin eklendiği ve kullanıcıların en yüksek verimi kovaladığı ve müzik durduğunda sadece gerçek yeniliğe sahip olanların gelişmeye devam edeceği bir müzikal sandalye oyunudur.

NFT'lerin Gerçek Değeri

Bir sonraki büyük şeyi arayan birçok geliştiriciyle birlikte, birçok proje NFT'lere dönüştü. NFT kavramı yeni değil, akıllı sözleşmelerin ve benzersiz belirteçlerin yaratıcılara ve kullanıcılara aynı anda nasıl fayda sağlayabileceğine dair ilk fikirlerden biri.

Bu yaklaşımı kullanan birçok kişi olmasına ve son birkaç yılda birkaç vakanın ortaya çıkmasına rağmen, yalnızca bazıları NFT'lerin gerçek değerini ve dünyayı nasıl değiştirebileceklerini gösteren bir ürün yarattı. NFT'ler sadece bir heyecan kaynağı olmamalı, aynı zamanda içerik oluşturucuların zaman ve çabalarının karşılığını almalarını sağlamak için gerçekten devrim niteliğinde bir standart olmalıdır.

Topluluk Odaklı

Yukarıda daha önce bahsedilenlere toplu olarak bakıldığında, azınlık için birçok dApp geliştirildiği açıktır. Giriş engelleri veya aşırı yüksek gaz ücretleri (blockchain işlem ücretleri) olursa, herkes katılamaz.

Amaç, topluluk için topluluk tarafından yönlendirilen ürün değerlerini sağlamaktır. Engelleri kaldırmak ve geliştiricilerin açık ve dürüst olduğundan emin olmak, topluluğu teşvik etmek ve genişletmek ve gerçek değeri sağlamak için önemlidir. Ne yazık ki, çoğu topluluk, sahne arkası katkılarından dolayı ödüllendirilmez.

Merkezi olmayan uygulamalar uzun bir yol kat etti, ancak bir sonraki büyük adımı atması için ölçeklenebilirlik sorununun çözülmesi gerekiyor. Yüksek gaz ücretleri, uzun işlem süreleri ve son derece karmaşık bir yerleştirme süreci ile birçok dApp'in başarısız olmasına neden oldu. Daha düşük maliyetli işlemler ve daha hızlı Saniye Başına İşlem Sayısı (TPS) için çok sayıda yeni çözüm var. Bu nedenle kullanıcılar, yeni bir blok zincirine dönüştürürken genellikle yeni bir öğrenme eğrisi ile karşı karşıya kalırlar.