Merkez Bankası faiz kararına yabancılardan ilk tepki

Yayınlama: 15.04.2021 17:46:00 Güncelleme: 15.04.2021 17:54:31

JP Morgan, Merkez Bankası faizde değişiklik yapmasa da faizle ilgili tutumunu güvercine çevirdiğini, ilk faiz indiriminin ise eylül ayında geleceğini öne sürdü

Merkez Bankası faiz kararına yabancılardan ilk tepki
Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, TCMB'nin para politikasına  ilişkin tahminlerini değiştirmedi.

Kuruluşun bugün açıklanan TCMB'nin faiz değiştirmeme kararının  tahminlerle uyumlu olduğunun altı çizildi. Bankanın açıklamalarının  geçen ay ile karşılaştırıldığında daha güvercin göründüğü belirtildi.

Değerlendirmede TCMB'nin gösterge faizin enflasyonun üzerinde  olacağını vurguladığına dikkat çekilirken hedeflenen reel faiz  konusunda ise bilgi verilmediği aktarıldı. Bankanın reel faizlerde  erken bir indirimi gitmesinin ise yatırımcıları gereceği yorumunda  bulunuldu.

TCMB'nin piyasa beklentilerini dikkate alarak sürpriz yapmadan  hareket edileceği sinyali verdiğini kaydeden kuruluş açıklamada büyük  bir sürpriz olmadığını belirtti. Bu yıl faiz indirimlerinin Eylül  ayında 100 baz puanla başlayacağı ve yıl sonuna kadar 300 baz puan faiz indirimi olacağı öngörüsünü tekrarladı.

Raporda piyasaların 29 Nisan'da gerçekleştirilecek enflasyon  raporu toplantısında Başkan Kavcıoğlu'ndan gelecek dönem politikasına  ilişkin daha fazla netlik bekleyeceği de aktarıldı.