Merkez Bankası faiz kararıyla ilgili Erkin Şahinöz: Ben olsam faiz artırırdım

Yayınlama: 17.06.2021 14:27:00 Güncelleme: 17.06.2021 14:36:37

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Kararın ardından piyasaların psikolojisini dolar TL kurundaki algıyı Erkin Şahinöz, Dünya WEB TV özel yayınında açıkladı

Merkez Bankası faiz kararıyla ilgili Erkin Şahinöz: Ben olsam faiz artırırdım
Dünya Web TV özel yayınında Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumlayan FED Eski Danışmanı Erkin Şahinöz, "FED'in ne zaman harekete geçeceği konuşuluyor. FED dün akşam rahattı. FED 2022'de en fazla 1 kere faiz artırabilir. Bugün beni rahatsız eden şey şu. ABD'de bunun yansıması ABD 10 yıllık dolar faizi. Şu an 1.75 direncinin bile altında. Burada böyle olumsuz beklenti yokken dolar/TL kuru neden yükseldi? Bugünkü toplantıda faiz artışı beklenmiyordu. Ben olsam TCMB Başkanı'nın yerinde olsam sürpriz sembolik bir faiz artışıyla piyasadaki yukarı algıyı kırmaya çalışırdım. Mevcut sıkı duruş ifadesi var. Enflasyonun üzerinde bir faiz taşıyorum. Bu sıkı duruştur demek istiyor. Fakat piyasadaki şartlara bakıldığında piyasa bunu yeterince sıkı duruş olarak görmüyor. 
Piyasaya göre yeterince sıkı duruş olsaydı, risk iştahının bu kadar yüksek olduğu ortamda TL'de biz değer kazancı görürdük. Şartlar gerektierise daha da sıkılaşırız ifadesinin çıkarılmaması gerekirdi. Kurdaki ve kurun enflasyon üzerindeki baskısı devam edecek" dedi.