Metro projeleriyle konut fiyatı uçuşa geçen bölgeler

Yayınlama: 03.03.2021 19:08:00 Güncelleme: 05.04.2021 22:27:32

İstanbul'da bazı bölgelerde yüzde 100'ün üzerinde artış var

Metro projeleriyle konut fiyatı uçuşa geçen bölgeler
Hürriyet Emlak, İstanbul'da  halihazırda olan hatların uzatılan ve yapımına sıfırdan başlanan metro  projelerinin, satılık ve kiralık konut fiyatları üzerindeki etkisini inceledi. Satılık konut fiyatlarında Avrupa yakasında en hızlı  yükseliş yüzde 109 ile Sarıyer'de olurken Anadolu yakasının değerlenen ilçesi de yüzde 53 ile Tuzla oldu. Kiralık konutlarda ise Avrupa yakasında yüzde 114 ile Bağcılar değerlenirken Anadolu yakasında yüzde 47 ile  Ataşehir'deki fiyatlarda artış gözlemlendi.
Satılık konut fiyatlarında yüzde 30-50 arası fiyat artışının gerçekleştiği semtler arasında Avrupa  yakasında Sarıyer-Darüşşafaka, Sarıyer-Ayazağa, Kağıthane-Merkez, Beşiktaş-Yıldız, Bakırköy - Ataköy, Bahçelievler - Şirinevler, Bahçelievler - Yenibosna yer alırken  Anadolu yakasında Pendik -  Kurtköy, Tuzla - Aydıntepe, Tuzla - İçmeler, Sancaktepe - Meclis, Sancaktepe - Veysel Karani, Sultanbeyli - Mimar Sinan, Çekmeköy - Soğukpınar, Ümraniye - Çamlık, Ümraniye-Esenşehir, Ümraniye-Yamanevler, Kadıköy-Bostancı, Kadıköy-19 Mayıs önde geldi.
 
Avrupa yakasında Sarıyer-Maslak, Eyüpsultan-Göktürk, Eyüpsultan-Akşemsettin, Eyüpsultan-Alibeyköy semtleri yüzde 50'nin üzerinde  fiyat artışı kaydederken Anadolu yakasında Sancaktepe-Emek, Ataşehir-Atatürk, Kadıköy-Caddebostan, Kadıköy-Suadiye, Kadıköy-Göztepe semtlerindeki artış dikkat çekti. 
 
Avrupa yakasında Esenyurt-Güzelyurt, Beşiktaş-Vişnezade ve Anadolu  yakasındaki Ataşehir-Barbaros semtlerindeki fiyat artışı yüzde 100'e yaklaşırken, Avrupa yakasında Esenyurt-Ardıçlı, Anadolu yakasında Sancaktepe-Abdurrahmangazi, Ümraniye-Şerifali semtlerinde yüzde 100'ün üzerinde artış gerçekleşti.

Kiralık konut fiyatlarına bakıldığında ise Avrupa yakasında Arnavutköy, Bağcılar ve Esenyurt ilçelerinde yüzde 50'nin üzerinde yükseliş  görüldü. Anadolu yakasında ise Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde fiyat  artışları yüzde 40'ın üzerini gördü.