Miami'de kripto para ile memur maaşı ve vergi mı? Dikkat çeken açıklama!

Yayınlama: 13.10.2021 17:35:00 Güncelleme: 13.10.2021 17:41:10

Kripto paranın en çok nerede kabullenilmesi daha çok ses getirir diye sorsak kuşkusuz çoğunluk ABD diyecektir. ABD'nin Miami şehrinden dikkat çeken bir açıklama geldi

Miami'de kripto para ile memur maaşı ve vergi mı? Dikkat çeken açıklama!
Şehrin belediye başkanı Salı günü Bloomberg'e verdiği demeçte, Miami şehir işçilerine bitcoin olarak ödeme yapılmasına izin veren bir teklifle ilerleyeceklerini söyledi.
Belediye Başkanı Francis Suarez daha önce Bitcoin'in çalışanlar ve şehir sakinleri için bir ödeme aracı olarak kullanılmasını önermişti.
Kar amacı gütmeyen MiamiCoin'in Ağustos ayında Miami için 7 milyon dolar kazandığı bildirildi.

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez Florida'yı dijital varlıklar için önemli bir merkez haline getirme çabasını genişleterek, Miami'nin şehir çalışanlarına bitcoin cinsinden ödeme yapma planını ilerleteceğini söyledi .

BITCOIN İLE VERGİ DE TOPLAYABİLİRİZ
Suarez bir röportajda, "Çalışanlarımıza bitcoin cinsinden ödeme almalarına izin vermek, sakinlerimizin bitcoin cinsinden ücretler ve hatta ilçe izin verirse potansiyel olarak bitcoin cinsinden vergiler ödemesine izin vermek için Ekim ayında bir teklif talebinde bulunacağız." dedi. 
Şehir komisyonu üyeleri Şubat ayında belediye başkanını çalışanlara maaşlarının bir yüzdesini bitcoin olarak alma olanağı sunması için bir satıcı tedarik etmeye yönlendirme kararı almıştı.
O zaman, bitcoin 48.000 dolara yakın fiyatlardan işlem görüyordu, ardından Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.804,72 dolara ulaştı, Temmuz ayında 30.000 doların altına düştü ve yakın zamanda 55.000 dolara doğru geri yükseldi.

MIAMI BİLANÇOSUNDA BITCOIN TUTMA İZNİ
Fiyat oynaklığına rağmen Suarez, Florida eyaletinin Miami'nin bilançosunda bitcoin tutmasına izin vermesini de istiyor. Eyalet ve federal düzeylerdeki tüzükler şu anda kripto para birimlerinin belediyelere ait olmasına izin vermiyor.
Suarez Salı günü Bloomberg'e verdiği demeçte, "Bu benim için büyük bir öncelik çünkü kendimizi Amerika Birleşik Devletleri'nin veya dünyanın kripto başkenti olarak farklılaştırmamızı istiyorum." dedi.

Suarez'in yorumları, belediyeler için kripto para birimleri yaratan kar amacı gütmeyen CityCoins Inc. tarafından MiamiCoin'in Ağustos ayında piyasaya sürülmesinden sonra geldi . Kişisel bilgisayarları ile yazılımda CityCoins madenciliği yapan kişiler, oluşturdukları kripto para biriminin bir yüzdesini kazanıyorlar ve bir kullanıcı ödülünün yüzde 30'u belirli bir şehre gönderiliyor.
Washington Post'a göre MiamiCoin , Ağustos ayında Miami'ye yaklaşık 7.1 milyon dolar gönderdi.