Mike Novogratz'dan dikkat çeken Bitcoin tahmini

Yayınlama: 11.01.2022 14:35:00 Güncelleme: 11.01.2022 17:00:02

Bitcoin'de yeniden 40 bin dolar altı mümkün mü? Milyarder kripto para yatırımcısına göre yanıt "evet"

Mike Novogratz'dan dikkat çeken Bitcoin tahmini
Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, Bitcoin fiyatının yeniden 38 bin - 40 bin dolar civarına düşmesini bekliyor. Novogratz, “Pozisyonlarını oluşturma sürecinden geçen büyük kurumlar tanıyorum. Satın almak için buraları cazip seviyeler olarak görecekler” diyor.

Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, CNBC ile yaptığı röportajda kripto para piyasasının görünümünden bahsetti. Kendisine kripto para birimlerinin, özellikle de Bitcoin'in düşen fiyatları soruldu.

Novogratz, “Bitcoin hikayesinin bir kısmı fiat para biriminin değerinin düşürülmesiydi ve Fed daha şahinleşmeye başladıkça bunun bir kısmı ortaya çıkıyor” dedi.

Mike Novogratz, “Kripto geçen yıl canavarca bir yıl geçirdi. Durmadan gökyüzüne çıkacağınızı düşünmek zor. Bu bir geri çekilme," diye vurguladı ve ekledi: Kenarda muazzam miktarda kurumsal talep görüyoruz. Orta vadede gergin değilim.

ÇOK FAZLA OYNAKLIK YAŞANACAK BİRKAÇ HAFTA VAR
Yine de Novogratz, "Önümüzdeki birkaç hafta içinde çok fazla oynaklık yaşayacağız" uyarısında bulundu.

Novogratz'a ayrıca 38 bin ila 42 bin dolar arasında “Bitcoin için çok fazla destek bulacaksınız” dedikten sonra Bitcoin için 38.000 dolarda bir taban olduğunu düşünüp düşünmediği soruldu. Galaxy Digital yöneticisi yanıtladı: Pozisyon almak için kendi süreçlerinden geçen büyük kurumları tanıyorum. Bunları satın almak için cazip seviyeler olarak görecekler.

38-40 BİN BANDI DİP GÖRÜNÜYOR
“Grafiklerde 38.000, 40.000 dolar, dipte olmamız gereken yer gibi görünüyor” diye vurguladı. Cuma günü Novogratz, “Satın alma bölgesine girdik…” diye tweet attı.

Bitcoin fiyatı geçen hafta yüzde 12'den fazla düştü. Şu sıralar ise BTC fiyatı 41 bin 800 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Novogratz, kurumsal yatırımcıların Bitcoin'in düşen fiyatını satın alma fırsatı olarak gördüklerini ilk kez söylemiyor. BTC fiyatının 30 bin dolar seviyesinin altına düştüğü Haziran ayında da benzer bir açıklama yapmıştı.

Eylül ayında, kripto para birimlerinin düşen fiyatlarına rağmen kripto piyasasının iyi durumda olduğunu söyledi: “Ekosistem çok daha olgun. Hareket eden oyuncu sayısı çok daha olgun. Her banka zengin müşterilerine Bitcoin almalarını sağlayacak kendi kripto projesi üzerinde çalışıyor.”