MSCI Türkiye endeksine giren SASA, Hektaş ve Yap Kredi hisselerinde son durum

Yayınlama: 01.12.2022 14:26:00 Güncelleme: 01.12.2022 14:38:23

Bugün itibariyle uluslararası endeks sağlayıcı MSCI, Türkiye endeksine çok gündemde olan SASA ve Hektaş'ın yanısıra Yapı Kredi hisseleri de dahil oldu

MSCI Türkiye endeksine giren SASA, Hektaş ve Yap Kredi hisselerinde son durum
2022 yılında borsaya damga vuran üç hisseden ikisi SASA Polyester ve Hektaş. Bu iki hisse senedinin endeksi birkaç misli katlayan getirisi bu hisse etrafında enteresan da tutkulu bir yatırımcı kitlesi oluşmasına neden oldu. Fakat tarihi zirveden birkaç gün önce başlayan düşüşle bu hisselerin yatırımcıları da diken üstündeydi. En büyük kısa vadeli beklenti ise SASA ve Hektaş'ın, Yapı Kredi ile birlikte bugün itibariyle MSCI Türkiye endeksine dahil olmalarıydı.

Bugün seans açılışıyl birlikte tüm gözler bu hisselere yöneldi.

SASA'ya bakarsak seansı çok sert bir düşüşle açan hisseler önce 122.50 TL'ye kadar geriledi. Ardından ise yine tamr tersin yönde çok sert bir hareket geldi. Hisselerin fiyatı 137.50 TL'ye kadar çıktı. Yani bir önceki seans kapanışına göre yüzde 6'Lık bir yükseliş vardı. Fakat burada da kalmadı. Yüksek volatilite dünkü kapanış seviyelerine yakın bir noktaya gelene kadar giderek azaldı. 5 dakikalık hisse grafiğinde fiyat 130 TL ile 129.70 TL arasına sıkışı kaldı ve kendine yeni bir yön bulmaya çalışıyor.

Hektaş hisselerine gelince... Hektaş'ta açılış sert bir yükselişle 36.90 TL seviyesinde gerçekleşti. Ardından alımlar sürdü ve Hektaş hisseleri 38.78 TL seviyesinde günün zirvesini yaptı. Buradan gelen kar satışlarıyla aynen SASA gibi azalan bir volatiliteyle 37.38 TL seviyesinde sıkışma gerçekleşti ve buraddan kendine yön arıyor.

Yapı Kredi'de ise beklentinin bir gün önce alındığını, bugün ise genellikle satışların geldiğini gördük. Hisseler saat 154:36 itibariyle yüzde 1.24 düşüşle 11.90 TL seviyelerinde.