Musk, Apple’a savaş açtı: Burada neler oluyor

Yayınlama: 29.11.2022 09:58:00 Güncelleme: 29.11.2022 11:29:59

Elon Musk, Twitter üzerinden Apple’a 'savaş' açtı. Tim Cook'u etiketleyen Musk, “Burada neler oluyor” dedi

Musk, Apple’a savaş açtı: Burada neler oluyor

Twitter'in yeni sahibi Elon Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşımlar ile ABD’li teknoloji devi Apple’ı sansürle suçladı. Ayrıca, uygulama mağazasında yapılan satışlardan pay alması da dahil politikalarını sert eleştirdi.

Elon Musk, "Apple, Twitter’da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurdu. Amerika’da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar?" ifadelerini kullandı.

Bir paylaşımında da Apple CEO'su Tim Cook'u etiketleyen Musk, “Burada neler oluyor” dedi.

Musk, Watcher Guru’nun paylaşımını alıntılayarak, “Apple’ın App Store’dan satın aldığınız her şeye gizli bir şekilde yüzde 30 vergi koyduğunu biliyor muydunuz” ifadesini kullandı.

Musk sonrası Twitter'da birçok şirket reklam vermeyi büyük ölçüde durdurmuştu. bu şirketler arasında Chevrolet, Ford, General Motors gibi devler bulunuyor.

GİZLİ DOSYALARI AÇIKLAYACAK

Öte yandan Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Twitter'ın ifade özgürlüğünü kısıtlanmasına dair dosyaları, Twitter'ın kendisinde yayımlanacak. Kamuoyu, gerçekte neler olduğunu bilmeyi hak ediyor." ifadesini kullandı.

Musk'ın devralmasının ardından Twitter, aralarında eski ABD Başkanı Donald Trump, kongre üyesi Marjorie Taylor Greene ve rapçi Kanye West'in bulunduğu daha önce kapatılan bazı Twitter hesapları kullanıma açmıştı.

Elon Musk, 23 Kasım günü başlattığı bir ankette, “Twitter, yasaları çiğnememiş veya çok fazla istenmeyen mesaj paylaşmamış olmaları koşuluyla, askıya alınan hesaplara genel bir af teklif etmeli mi?” diye sormuştu.

Ankete katılan toplam 3,1 milyon kişinin yüzde 72,4'ü "Evet" cevabı verirken yüzde 27,6'sı ise "Hayır" oyu kullanmıştı.