Musk: Tesla’daki hisse satışı neredeyse tamam

Yayınlama: 23.12.2021 10:12:00 Güncelleme: 23.12.2021 11:40:02

Tesla'nın patronu Elon Musk: Toplam Tesla hissesi satışımı neredeyse yüzde 10’a getirmesi gereken hisse satışını yaptım

Musk: Tesla’daki hisse satışı neredeyse tamam

Tesla'nın patronu Elon Musk Tesla'daki hisse satışlarıyla ilgili olarak "Toplam Tesla hissesi satışımı neredeyse yüzde 10’a getirmesi gereken hisse satışını yaptım" değerlendirmesinde bulundu.

Elon Musk 928,6 milyon dolarlık daha Tesla Inc. hissesi sattı ve elektrikli otomobil üreticisindeki payının yüzde 10’unu satacağına ilişkin taahhüdünü yerine getirmeye biraz daha yaklaştı.

934 bin 91 hisselik bu son satış, Musk’ın Twitter’da Tesla’daki payını azaltmasının “neredeyse tamamlandığını” kaydetmesi ve bu açıklama ile, bir hiciv sitesine verdiği söyleşide, satış hedefine hali hazırda ulaştığı yolundaki sözlerine açıklama getirmesinin ardından geldi.

Dünyanın en zengin kişisi konumundaki Musk, hiciv sitesi Babylon Bee’ye verdiği söyleşide, “Toplam Tesla hissesi satışımı neredeyse yüzde 10’a getirmesi gereken hisse satışını yaptım” dedi ve söyleşide aynı zamanda, kendi serveti, vergiler ve öncelikleri konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Tesla CEO’su öte yandan, sosyal medyada yaptığı açıklamada, önceden programlanmış bir plan dahilinde, daha fazla hisse satışının gelmekte olduğunu kaydetti.