Musk'ın milyar dolarlık anlaşmasına yönetim kurulundan onay

Yayınlama: 21.06.2022 17:28:00 Güncelleme: 21.06.2022 21:20:02

Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık Twitter anlaşması yönetim kurulu onayı aldı

Musk'ın milyar dolarlık anlaşmasına yönetim kurulundan onay
Geçen aylarda Twitter'a sahip olma girişimleri başlatan Elon Musk'a, yönetim kurulundan onay geldi. Kurul birleşme sözleşmesinin tavsiye edilebilir olduğuna ve birleşme sözleşmesinin öngördüğü diğer işlemlerin adil ve Twitter ile hissedarlarının çıkarlarına uygun olduğuna karar verdi.

Tesala ve SpaceX CEO’sunun 44 milyar dolarlık teklifi Twitter tarafında masaya yatırılırken, Musk da spam hesaplarla ilgili bilgi talep ediyor. Son gelişmelere göre platformun yönetim kurulundan da satış için onay geldi. Ancak Musk’ın yaptığı açıklamada, Twitter’ı devralmak için 44 milyar dolarlık hamlesinin sosyal ağdaki sahte kullanıcıların sayısıyla engellenmeye devam ettiğini söyledi.

Musk, Katar Ekonomik Forumu’nda Twitter anlaşması hakkında konuştuğunda isteksiz davrandı ve bunun hassas bir konu olduğunu söyledi.

DÜNYA NÜFUSUNUN YARISINI TWITTER’A BEKLİYOR

Musk, Kuzey Amerika nüfusunun yüzde 80’ini ve dünya nüfusunun yarısını Twitter’a almak istediğini söyleyerek, “Bu, insanlara çekici gelen bir şey olması gerektiği anlamına geliyor, açıkçası kendilerini rahatsız hissettikleri veya tacize uğradıkları bir yer olamaz veya onu kullanmayacakları bir yer olamaz” şeklinde konuştu.