Nereden nereye: Geleneksel finans kriptoyu ana akım yapıyor

Yayınlama: 27.10.2021 16:54:00 Güncelleme: 27.10.2021 16:58:25

Önlenemez fırtınayı gören eski ekonominin devleri kripto parayı en çok yaygınlaştıracaklar adımların mimarları olmaya başladı

Nereden nereye: Geleneksel finans kriptoyu ana akım yapıyor
Uzun süredir kriptoya karşı ihtiyatlı olan geleneksel finans kurumları, ana akım haline gelmesine yardımcı oluyor. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, kripto para birimi alanında birkaç ilginç güncelleme gördük:
Borsada işlem gören ürünler sunan (ve yönetimi altında 54milyar dolardan fazla bulunan) bir finansal hizmetler firması olan ProShares, bitcoin vadeli işlemlerine dayalı 1. borsada işlem gören ETF'yi başlattı .
The Wall Street Journal'a göre Mastercard, dijital cüzdan uygulaması Bakkt ile bankaların kripto ödülleri kazanan banka ve kredi kartları çıkarmasına izin verecek bir ortaklık duyurdu .

Her iki çaba da kriptoyu daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.
ProShares ETF, yatırımcıların kripto borsalarını kullanmak zorunda kalmadan bitcoin'e maruz kalmalarını sağlayacak. Yatırımcılar şimdiden konsepte akın ediyor:
ETF , ilk gününde 550 milyon dolar getirdi ve bu, bir ETF için kaydedilen en büyük ilk gün toplamlarından biri.
Benzer bir fon olan Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, 3 gün sonra piyasaya sürüldü.

Bakkt ile Mastercard ortaklığı ise kriptonun benimsenmesini birkaç yolla hızlandırabilir:

Bakkt tarafından desteklenen kartlar, müşterilerin kripto para birimini tüccarın kabul ettiği bir para birimine dönüştürerek ve işlemi Mastercard'ın ağı üzerinden gerçekleştirerek tüccarlara kripto para birimi ile ödeme yapmalarını sağlayacak.
Ortaklık, bankaların geleneksel puan programları yerine kripto ödülleri sunan kartlar çıkarmasına da izin verecek.

Popüler bir kripto para borsası ve cüzdanı olan BlockFi, bu yılın başlarında bitcoin ödüllü bir kredi kartı başlattı – ancak dolaşımda 2,8 milyar kart bulunan Mastercard, kripto ödüllerini çok daha geniş bir kitleye ulaştırabilir.

Kaynak: The Hustle