Netflix abonelerine bedava oyun getirme hazırlığında!

Yayınlama: 22.07.2021 22:25:00 Güncelleme: 23.07.2021 16:39:24

Uzak erişimle oynanan oyunlar Netflix'in abonelerine ücretsiz sunacağı yeni bir içerik olma yolunda

Netflix abonelerine bedava oyun getirme hazırlığında!
Netflix, abonelerine “ek ücret ödemeden” oyun hizmeti vermeye hazırlanıyor. Netflix yetkilileri plan için “ilk aşamada” olduklarını ve önümüzdeki yıl içinde bu konunun şekilleneceği belirtildi. 

Teknik olarak Netflix zaten ' Black Mirror: Bandersnatch ' TV bölümü biçiminde video tabanlı bir akışlı oyunla abonelerinin karşısına çıkmış, ancak bu yalnızca size hikayeyi seçimleriniz etrafında şekillendirmenize ve ilerletmenize yardımcı olacak bir dizi seçenek olarak tasarlanmıştı. Bunun üzerine, Nintendo Switch konsolları için oldukça basit olan ' Stranger Things 3: The Game de üretilmişti. Ancak doğrudan oyun yayınlamak ve uzaktan oynamayı desteklemek çok daha büyük bir sıçrama noktası Netflix için.

Çoğu video oyunu akış platformunun (örneğin Google Stadia ) benzer gereksinimlere sahip olma eğiliminde olmasına rağmen şirket, bunların platformlarında tam olarak nasıl çalışacağı veya geniş bant gereksinimlerinin ne olacağı hakkında herhangi bir bilgi vermiş değil (örneğin 60 fps'de 4K HDR çözünürlük için yaklaşık 35 Mbps'ye kadar).

Şirket, öncelikle mobil cihazlara yönelik oyunlara odaklanacaklarını ve bunun da iyi bir deneyim için küçük bir ekranda 4K kalitesine gerçekten ihtiyaç olmadığı için bit hızlarını düşük tutmaya yardımcı olacağını söylüyor. 

NETFLİX'İN AÇIKLAMASI:
Etkileşim (örneğin, Black Mirror Bandersnatch) ve Stranger Things oyunlarımız konusundaki daha önceki çabalarımızı temel alarak oyunlara yönelik daha fazla genişlemenin ilk aşamalarındayız. Orijinal filmlere, animasyona ve senaryosuz TV'ye yaptığımız genişlemeye benzer şekilde, oyun oynamayı bizim için başka bir yeni içerik kategorisi olarak görüyoruz. Oyunlar, film ve dizilere benzer bir ek ücret ödemeden üyelerin Netflix aboneliğine dahil edilecek.

Başlangıçta, öncelikle mobil cihazlar için oyunlara odaklanacağız. Sunduğumuz filmler ve TV dizileri konusunda her zamanki gibi heyecanlıyız ve mevcut tüm içerik kategorilerimizde artan bir yatırım ve büyüme alanı bekliyoruz, ancak orijinal programlamaya geçişimizin neredeyse on yılı olduğu için, zamanlama konusunda düşünüyoruz. Üyelerimizin oyunlara nasıl değer verdiği hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyoruz.