NFT satışları Ethereum (ETH) fiyatına nasıl yansıyor?

Yayınlama: 30.08.2021 13:35:00 Güncelleme: 30.08.2021 13:45:36

Kripto analitik şirketi Nansen'in en son araştırması , ETH'nin fiyatı üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığını belirlemek için NFT pazarına giren eter (ETH) akışını analiz etti

NFT satışları Ethereum (ETH) fiyatına nasıl yansıyor?
Nansen'in raporu, NFT satışlarından elde edilen para projelerinin nereye gittiğini takiben, NFT'ler için hem birincil hem de ikincil piyasayı analiz etti. Dört transfer seviyesinin ardından rapor, şüphecilerin bunu bir balon olarak görmesine rağmen organik büyüme yaşıyor gibi görünen sağlıklı ve sağlam bir pazar buldu. 

Nansen'in araştırmasına göre, bu yıl Haziran ayından bu yana 645 farklı ERC-721 NFT sözleşmesine tahmini 84.000 ETH yatırıldı. Bu tutar, NFT'leri ilk basan adreslerden elde edilen birincil satış gelirini oluşturur. 84.000 ETH'den sadece yaklaşık 74.000 ETH bu tür sözleşmelerden transfer edildi, 573 proje ETH'yi aktardı ve 72 proje hala fonlarını elinde tutuyor.

Nansen, araştırma sürecini basitleştirmek için yalnızca toplamda 20 ETH'den fazla birincil satış geliri olan projeleri değerlendirdi ve akıllı sözleşme farklılıkları nedeniyle Art Blocks ve Cryptopunk'ları hariç tuttu. 

Araştırma daha sonra adreslerin listesini aldı ve bunları tüzel kişilik ve sözleşme adreslerine ayırdı ve tüzel kişilik adreslerinden yapılan dört aktarım düzeyini analiz etti. 

Birincil NFT satışlarından elde edilen ETH'nin yaklaşık 52,3 $'ı hala varlık dışı cüzdanlar arasında dolaşırken, %10'u merkezi olmayan bir borsada (DEX) likidite veya takaslar için kullanıldı. Satışların yaklaşık %14'ü merkezi borsalara (CEX) yatırıldı. Bununla birlikte, satışların %18'i, birincil NFT darphaneleri ve OpenSea ve Rarible gibi ikincil pazar yerleri dahil olmak üzere diğer NFT projelerine geri aktarıldı . 

ETH akışı daha ayrıntılı incelendiğinde, satış akışının neredeyse % 22'sinin OpenSea'ye döndüğünü ortaya koyuyor. Merkezi borsalara para yatırma söz konusu olduğunda, Binance %14 ile listenin başında gelirken, Coinbase ve FTX'in her biri % 3'ün biraz üzerinde para topladı . 

Merkezi olmayan borsalar Uniswap ve dYdX, varlıklara toplam ETH akışının % 9,2 ve % 7,64'ünü aldı. 

NFT satışlarından elde edilen ETH gelirinin yaklaşık % 6'sı, büyük olasılıkla satın alma sermayesi olarak CryptoPunk ile ilgili faaliyetler içinde kullanıldı. 

Şirket raporda, "NFT madencilerinin sağlıklı dağılımı ve artan benzersiz alıcı sayısı, NFT topluluğunun gerçek, organik bir büyümesine işaret ediyor" dedi.