Nijerya hükümetine bitcoin çağrısı “Geç kalmayın”

Yayınlama: 14.06.2021 15:02:00 Güncelleme: 14.06.2021 15:07:29

Nijerya ve Bitcoin arasındaki gergin ilişkide son durum: Bitcoin mektubu

Nijerya hükümetine bitcoin çağrısı “Geç kalmayın”

Nijerya ve Bitcoin arasındaki gergin ilişkide halkın baskısı galip gelecek gibi görünüyor. Nijeryalılar bitcoin yasağını görmezden geliyor. Katılımcıların yüzde 32’si kripto para birimine sahip olduklarını veya kullandıklarını bildiriyor. Nijerya Merkez Bankası (CBN) Başkanı, kripto para ticaretini kısıtlama konusundaki fikrini değiştirdi. Bazıları “izin vermekten” başka seçeneği olmadığını söylüyor.

Bu durum o kadar ses getirdi ki ünlü sporcu Russell Okung, Nijerya başkanına Bitcoin mektubu gönderdi. Okung’un mektubunda “Nijerya’nın umudu şu anki jenerasyonda saklı. Ben Nijerya kökenli olup ABD’de yaşayan ve Bitcoin’i destekleyen birisiyim. Nijerya hükumetine, ulusal bir Bitcoin standardı oluşturma konusunda ısrar ediyorum. Yakında birçok ülke bu karar aşamasıyla yüzleşecek. Ancak bu kararı El Salvador gibi erkenden alan ülkeler, bir sonraki jenerasyonları için elde edilen büyük katkıdan daha fazla faydalanmış olacaklar ifadeleri yer aldı. Okung, “Gecikme, şansın kaçmasına sebep olabilir” diyerek Nijerya hükümetine “Geç kalmayın” mesajı verdi.

Kripto para piyasasına yoğun ilgisiyle de bilinen Twitter Ceo’su Jack Dorsey de bu çağrıya kayıtsız kalmadı. Dorsey, Nijerya’nın bitcoin’e liderlik edeceğini söyledi ve Nijerya bayrağı paylaştı.

Bununla birlikte Nijerya Merkez Bankası’ndan bir yetkili merkeze dayalı dijital para müjdesi verdi. CBN yetkilisi Nijerya’nın yıl sonuna kadar kendi merkez bankası dijital para birimine (CBDC) sahip olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. CBN’de bilgi teknolojisi direktörü olan Rakiya Mohammed, bankacılar komitesi toplantısının ardından yaptığı konuşmada, bu “dijital para biriminin tüm Nijeryalılar tarafından erişilebilir olacağını” da ortaya koydu.