Nissan GT-R Nismo Special Edition'ı perdenin arkasından çıkardı

Yayınlama: 14.04.2021 15:05:00 Güncelleme: 14.04.2021 15:33:43

Nissan yeni süper lüks spor otomobili GT-R Nismo Special Edition'ı gün yüzüne çıkardı. İşte oldukça çarpıcı detaylarla gelen yeni GT-R Nismo'nun bazı özellikler

Nissan GT-R Nismo Special Edition'ı perdenin arkasından çıkardı
Nissan, Japonya'nın Yokohama kentinde düzenlenen bir etkinlikte ikonik GT-R spor otomobilinin yeni bir versiyonunu tanıttı. Yeni arabanın adı GT-R NISMO Special Edition. Yalnızca NISMO modellerinde bulunan özel bir Stealth Grey dış rengi ve Special Edition'a özel kırmızı vurgulara sahip 20 inç Rays dövme alüminyum alaşım jantlar ile birlikte geliyor. Otomobilde ayrıca şeffaf kaplamalı bir karbon fiber kaput bulunuyor ve ilk kez GT-R, bagaj kapağında ve tekerlek orta kapaklarında yeni Nissan logosuna sahip.

Nissan GT-R Nismo Special Edition önden görünüm

Bu sonbaharda Kuzey Amerika'da "çok sınırlı sayıda" GT-R NISMO Special Edition otomobili satışa sunulacak. Kaputun altında GT-R NISMO VR38DETT 3.8 litrelik çift turbo V-6 motor, 600 beygir güç ve 652 NM tork üretiyor.

Motor, piston segmanları, bağlantı çubukları, krank mili ve valf dişli bileşenleri için yüksek hassasiyetli, ağırlık dengeli parçalar kullanılmış. Nissan, bunun motora daha sıkı toleranslar sağladığını ve daha hızlı motor devri ve daha hızlı turbo biriktirme sağladığını söylüyor.

Nissan GT-R Nismo Special Edition Arkadan Görünüm

HER MOTOR TAKUMİ'LER TARAFINDAN TEMİZ ODADA MONTE EDİLİYOR
GT-R NISMO Special Edition'daki her motor, takumi olarak bilinen usta teknisyenler tarafından özel bir temiz odada baştan sona elle monte ediliyor.

Nissan GT-R Nismo Special Edition Motor İsmi

Her bir takumi motor üreticisi, her motorun önüne, onu kimin yaptığını belirten özel bir renkte özel bir alüminyum sertifika plakası koyuyor. Nissan şu anda otomobille ilgili tüm ayrıntıları sunmuyor. Otomobilin dış ve iç kısımlarında bol miktarda kırmızı kaplama kullandığını fotoğraflardan görmek mümkün.



İç mekanda gri deri ve koyu kırmızı Alcantara veya süet kombinasyonu var gibi görünüyor. Aynı zamanda, saat 12 yönünde kırmızı bir merkez şeridi olan Alcantara kaplı bir direksiyon simidi gibi görünen bir şeye sahip. Diğer NISMO GT-R modelleri rutin olarak altı haneli fiyatları geçtiği için GT-R NISMO Special Edition'ın pahalı bir sürüş olacağı kesin gibi.

Nissan GT-R Nismo Special Edition İç Mekan