Nvidia Geforce Now nasıl kullanılır?

Yayınlama: 11.03.2021 12:10:00 Güncelleme: 07.04.2021 10:16:28

Fiyatları yükselen ekran kartlarına çözüm bulundu

Nvidia Geforce Now nasıl kullanılır?

Bilgisayardan oyun oynamak için üst düzey grafik kartı gerektiren oyunların, yüksek seviye donanıma ihtiyaç duymadan oynanmasını mümkün kılan bir oyun servisidir. Günümüzde ekran kartı ve işlemci gibi bilgisayar bileşenlerinin fiyatlarının artması kullanıcıların bu oyunları oynamasını güçleştiriyor.

Her yıl yüzlerce yeni oyun piyasaya çıkıyor ve bu oyunlar grafik anlamında birbirleriyle yarışır haldeler. Oyun firmaları geliştirdikleri grafik motorlarıyla oyuncuların iki senede bir donanım değiştirmesini zorunlu hale getiriyor. Nvidia Geforce Now gibi oyun servisi sunan bulut platformlar da aylık belli bir ücret karşılığında oyuncuların imdadına yetişiyor.

Nvidia Geforce Now’da oturum açıp oyun oynamaya başladığınızda sistem Avrupa’daki yüksek donanımlı bilgisayarlara bağlanarak görüntüyü bilgisayarınıza yansıtıyor. Bu sayede bilgisayarınızın teknik özelliği düşük olmasına rağmen son çıkan oyunları oynamanıza imkân veriyor.

Yüksek hızda internet bağlantısı gerektiren Nvidia Geforce Now’dan tam performans alabilmek için internet hızınızın 720p 60 FPS için en az 15Mbps, 1080p 60 FPS için en az 25Mbps olması gerekmektedir.

Nvidia Geforce Now’ın kendi bünyesinde bulunan oyunlar dışında Steam ve Origin gibi oyun sağlayıcı platformlar üzerinden de satın aldığınız oyunları oynayabilmenize olanak sağlıyor.

Nvidia Geforce Now ücretli ve ücretsiz seçenekleriyle oyunculara hizmet veriyor. Ücretsiz seçeneğinde kullanıcılara 1 saatlik oturum açılıyor ve 1 saatin sonunda oturum kendini otomatik olarak sonlandırıyor. Tekrar oturum açmak isterseniz bunun için sıraya girmeniz gerekmektedir. Ücretli plana dahil olmak isterseniz aylık 74,90 TL’lik ödemeyle üye olabilirsiniz. Ücretli planda öncelikli erişimle sıra beklemeden uzatılmış oturum süreleriyle birlikte RTX teknolojisini de aktif etmiş olacaksınız.

15 Şubat 2021’de başlayan beta sürecinin bitiminin ardından, 15 Mart 2021 Pazartesi günü Türkiye’deki tüm kullanıcılar için de erişime açılacak.

Nvidia Geforce Now Sistem Gereksinimleri

  • Windows bilgisayarlar için 64Bit Windows 7 ve üzeri sistemler
  • Minimum 2.0 Ghz çift çekirdekli işlemci
  • 4 GB RAM kapasitesi
  • DirectX 11 ve üzeri versiyonlarını destekleyen ekran kartları
  • NVIDIA GeForce 600 ekran kartı serisi ve üzeri
  • AMD Radeon HD 3000 ekran kartı serisi ve üzeri
  • Intel HD Graphics 2000 ekran kartı serisi ve üzeri
  • macOs kullanan bilgisayarlar için macOs 10.10 ve üzeri
  • Android cihazlar için 2GB Ram, Android 5.0, OpenGL ES3.2 ve üzeri 
  • 720p 60FPS için en az 15Mbps, 1080p 60 FPS için en az 25Mbps internet hızı
  • Kablolu internet bağlantısı (Ethernet) ya da 5 GHz kablosuz modem