OECD’nin vergi anlaşmasında gecikme, kripto standardına da yansıyabilir

Yayınlama: 31.05.2021 17:38:00 Güncelleme: 31.05.2021 17:45:45

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın açıklaması akıllara, kripto varlıkların vergilendirilmesi için belirlenecek uluslararası standardın da gecikip gecikmeyeceği sorusunu getirdi

OECD’nin vergi anlaşmasında gecikme, kripto standardına da yansıyabilir
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria, uluslararası vergilendirme sisteminde yapılacak değişikliklerin ve çok uluslu dijital şirketlerin faaliyet gösterdikleri ülkelerde daha fazla vergi ödemelerini sağlayacak düzenlemelerin yer alacağı küresel anlaşmanın ekim ayına kadar gerçekleştirilemeyebileceğini söyledi. 
Gurria’nın bu açıklaması akıllara, kripto varlıkların vergilendirilmesi için belirlenecek uluslararası standardın da gecikip gecikmeyeceği sorusunu getirdi. OECD Vergi Politikaları Direktörü Pascal Saint-Amans geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, kripto varlıkların vergilendirilmesinde uluslararası standartların belirlenebilmesi için öncelikle üye ülkelerin uluslararası vergilendirme sisteminde yapılacak değişiklikler üzerinde uzlaşma sağlamaları gerektiğini belirtmişti. 
OECD üyesi ülkelerin çok uluslu teknoloji şirketlerinin vergilendirilmesi konusunda haziran ya da temmuz aylarında anlaşmaya varmaları bekleniyordu.