Orta Afrika Cumhuriyeti Sango Coin’i piyasaya sürdü

Yayınlama: 04.07.2022 14:44:00 Güncelleme: 04.07.2022 19:16:04

Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadéra, dün gerçekleştirilen sanal etkinlikte ülkenin ulusal kripto para birimi olan Sango Coin’i tanıttı

Orta Afrika Cumhuriyeti Sango Coin’i piyasaya sürdü

Başkan Touadéra, Sango Genesis Etkinliğinde Bitcoin ve kripto kullanımı için planlarını açıklarken Sango Coin’in Orta Afrika Cumhuriyeti için yeni nesil para birimi olacağını söyledi. Ulusal kripto para birimini, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin doğal kaynaklarına açılan kapı olarak nitelendiren Faustin-Archange Touadéra, daha önceki petrol, elmas ve bakır da dahil olmak üzere ülkenin doğal kaynaklarını tokenize etme planlarına atıfta bulundu.

ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ, SANGO COIN İLE ÖZEL YATIRIMLARI ÇEKMEK İSTİYOR

Afrika ülkesi, geçtiğimiz aylarda ekonomisi kripto para üzerine kurma çalışmalarını duyurduktan sonra Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden Afrika’nın ilk, dünyanın ikinci ülkesi oldu. Yeni bir aşama olarak kabul edilebilecek olan Sango Coin projesiyle, şimdi kripto para tabanlı ekonomi kurma çabalarının devam ettiği görülüyor. Diğer yandan ülkenin dijital ekonomi merkezi için bir kripto adası kurmak da ekonomik kalkınma planları dahilinde bulunuyor.

Sango Genesis Etkinliğinde konuşan Orta Afrika Cumhuriyeti Maliye Bakanı Hervé Ndoba, ulusal kripto para biriminin Bitcoin ile desteklendiğini söyledi, ancak Sango Coin’in rezerv yapısı hakkında detaylı bilgi vermedi.

Dünyanın en az gelişmiş ülkeleri arasında yer alan Orta Afrika Cumhuriyeti, bunun yanında zengin doğal kaynakları olan bir ülke. Başkan Faustin-Archange Touadéra, daha önceki açıklamalarında ülkesinin Bitcoin’i benimsemesine yönelik gelen eleştirilere karşı kararlı bir duruş sergilemiş ve küresel ekonominin ülkesine adil davranmadığını dile getirmişti.

Ekonomisini kalkındırmak için kripto paraları benimseme kararı alan Afrika ülkesi, aynı zamanda Blockchain teknolojisini de verimli şekilde kullanma niyetinde. Orta Afrika Cumhuriyeti, son olarak tapu kayıt sistemini dijitalleştirmek için Blockchain teknolojisini kullanacağını duyurmuştu.