Özkaynakları azaldı hisseleri kazandırdı

Yayınlama: 15.03.2024 10:50:00 Güncelleme: 15.03.2024 10:54:22

Özkaynakları azaldı hisseleri kazandırdı
Spor hisseleri sahadaki mücadelelerini borsaya taşıyor. Finansal sıkıntısına rağmen Beşiktaş hisseleri bir yılda yüzde 831 yükseldi. Spor hisselerinin özkaynakları azalırken hisse getirileri yükseldi. BIST Spor Endeksi’nde yer alan hisseler, finansal zorluklar ve özkaynak düşüşlerine rağmen yatırımcılarını sevindiriyor. Özellikle Beşiktaş Futbol, son bir yılda %831,76 ile getiri oranı sektörde lider konumda bulunuyor. Yılbaşından bu yana %84,79 ve son bir ayda %30,48›lik artışlarla Beşiktaş hisseleri, yatırımcıların gözdesi haline geldi.

Spor Endeksindeki diğer öne çıkan şirketler Galatasaray Sportif, son haftada %12,35 getiri sağladı ve yılbaşından bu yana %21,27’lik bir artış göstererek istikrarını korudu. Fenerbahçe Futbol ve Trabzonspor Sportif ise daha sakin bir grafik çizdi; Fenerbahçe bu yıl için %2,35, Trabzonspor ise %1,16 getiri ile sınırlı kaldı.

Buna karşın, firmaların özkaynak değerleri zayıf seyrini sürdürüyor. Beşiktaş özkaynak değerleri en zayıf firma. Sektör endeksinde en yüksek ağırlığa sahip olmasına rağmen özkaynaklarda zayıf görünüm gözleniyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’da da özkaynaklar ekside bulunuyor. Finansal tabloların zorluğuyla yüzleşen spor şirketleri, borsada ise yatırımcıların cesur ilgisi ile karşılık buluyor. (Zeynep Aktaş/EKONOMİ Gazetesi)