Pakistan MB'den yakıt tasarrufu için 'evden çalışma' önerisi

Yayınlama: 23.06.2022 11:25:00 Güncelleme: 23.06.2022 13:30:02

Pakistan Merkez Bankası, yakıt tasarrufu ve ellerinde bulunan mevcut doların korunması için  çalışanlara iki gün evden çalışmalarını önerdi

Pakistan MB'den yakıt tasarrufu için 'evden çalışma' önerisi
Bloomberg'in haberine göre, Pakistan Merkez Bankası, ülkede yakıt tasarrufu yapmak ve ellerindeki doların bitmemesini sağlamak amacıyla çalışanlarından haftanın iki günü evden çalışmalarını önerdi. Ayrıca toplantıları daha çok çevrimiçi şekilde gerçekleştirmelerini istedi.

Merkez Bankası, bugün Twitter'dan yayınladığı mesajında personeline çevrimiçi toplantıları, aynı ortamda çalışan kişilerin tek araçla işe gelmesini ve klimayı azaltmayı tercih etmelerini söyledi. Bununla birlikte mobilya alımlarını askıya aldı ve seyahatleri kısıtladı.

Merkez Bankası yetkilisi, “Bu önlemler, işten ödün vermeden faturalara yardımcı olmayı amaçlıyor. Bankacılık sektörünü ve diğer paydaşları mümkün olduğunca enerji tasarrufu yapmaya teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AVM'LER VE FABRİKALAR ERKEN KAPANIYOR

Pakistan hükümeti, Karaçi, Lahor, İslamabad ve Ravalpindi de dahil olmak üzere çeşitli şehirlerde alışveriş merkezleri ve fabrikaların erken kapanmasını emretti ve çalışma günlerini bir gün aza indirdi. Başbakan Shehbaz Sharif'in yönetimi, sübvansiyonları frenlemeye ve Uluslararası Para Fonu'ndan kurtarma paketi almaya çalışırken bir aydan kısa bir sürede pompa fiyatlarını yüzde 83'e kadar artırdı.

Pakistan İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Güney Asya ülkesinin enerji ihtiyacı büyük ölçüde ithalat yoluyla karşılanıyor ve temmuz-mayıs aylarında toplam petrol ithalat faturası yüzde 99 arttı.