Paramevzu.com okurlarına göre Bitcoin'de düşüşün sebebi Fed!

Yayınlama: 06.01.2022 18:06:00 Güncelleme: 06.01.2022 18:12:55

Paramevzuçcom twitter hesabından yayınladığımız ankete katılan 1028 okurumuzun verdiği yanıtlara göre Bitcoin'i Fed'in şahin tavrı çökertti

Paramevzu.com okurlarına göre Bitcoin'de düşüşün sebebi Fed!
Aslında bir haftadır zaten aşağı eğilimin sürdüren Bitcoin'de dün gece düşüş derinlik kazanmıştı ve bu düşüş 42 bin 430 dolar seviyelerine kadar sürdü. Halen de taban oluşumu en azından Bitcoin için belirginleşmiş değil. Fakat alt coinlerdeki formasyonlara bakılırsa Bitcoin'de yukarı bir tepki hareketi beklentisi var.

Dün geceden beri kripto para yatırımcıları açısından en çok tartışılan konulardan biri BitcoiN'de bu keskin düşüşe neyin sebep olduğuydu.

Analistlerin bir kısmı dün açıklanan ve Fed'in faizde agresif tavır alabileceğini gösteren şahin tavrını, Bitcoin'deki düşüşün ana sebebi olarak görüyordu. Öte yandan bir kesim ise düşüşü dünyanın ikinci büyük Bitcoin madencilik merkezi haline gelen Kazakistan'da hükümete yönelik protestoları ve beraberinde hükümetin elektrik ve internetin fişini çekmesine bağlıyordu. 
Bunların yanında Bitcoin'in bir ayı sezonuna girdiğini ileri sürenler ve aslında yaşananın son tarihi zirve hareketi öncesinde gerekli bir teknik düzeltme olduğunu savunanlar da vardı.

Paramevzu.com olarak okurlarımıza sorduk: Sizce Bitcoin'deki düşüşün sebebi ne?

Oylamaya katılan okurlarımızın yüzde 55 ile ezici bir çoğunluğu düşüşün sebebi olarak Fed'i gösterdi.
İkinci en yüksek oyu ise "Bitcoin'in ayı sezonuna girdiği" yönündeki seçenek aldı.
Üçüncü en yüksek oy, gerekli bir düzeltme yaşandığı yönünde olurken en az oyu ise Kazakistan'da yaşanan olaylar aldı.

Paramevzu.com'u twitter'da takip etmek için tıklayınız!