Paribu'dan Merkez Bankası düzenlemesine ilişkin açıklama

Yayınlama: 16.04.2021 18:06:00 Güncelleme: 16.04.2021 18:08:24

Paribu CEO'su Yasin Oral, "Yönetmeliğin uzun vadeli etkileri hakkında yorum yapmak doğru almaz, dayanağını görmek lazım" dedi

Paribu'dan Merkez Bankası düzenlemesine ilişkin açıklama
“Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik'e ilişkin bir açıklama yapan, Paribu CEO’su Yasin Oral,"Yönetmeliğin  dayanakları henüz açıklanmadığı için uzun vadedeki etkileri hakkında  yorum yapmak doğru olmaz" ifadesini kullandı.

30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan ilgili yönetmelik  yalnızca ödeme ve elektronik para şirketlerine yöneliktir. Paribu gibi  kripto varlık işlem platformları ise bu kapsamın dışındadır. Paribu  kullanıcıları mevcut düzendeki gibi TL yatırma çekme işlemlerini tüm  bankalar üzerinden gerçekleştirebilecektir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Paribu CEO’su Yasin Oral, “Kripto  varlık ekosisteminde elektronik para kuruluşları üzerinden yapılan  işlemlerin oranı bankalara oranla hayli düşük. Kullanıcı yönelimi daha  ziyade bankalar üzerinden işlem yapmak şeklinde. Yönetmeliğin  dayanakları henüz açıklanmadığı için uzun vadedeki etkileri hakkında  yorum yapmak doğru olmaz” dedi. Oral ayrıca, “Bu yönetmeliği kripto  varlık piyasasının regüle edilmesi çerçevesinde değerlendirmemek  gerekiyor. Zira bu, sadece ödeme ve elektronik para kuruluşlarına  yönelik bir yönetmelik” ifadelerini kullandı.