PayPal İngiltere'de kripto alım ve satımını başlattı

Yayınlama: 23.08.2021 09:29:00 Güncelleme: 23.08.2021 09:37:46

PayPal Holdings Inc, İngiltere'de müşterilerin bu haftadan itibaren bitcoin ve diğer kripto para birimleri satın almalarına, satmalarına ve tutmalarına izin verecek

PayPal İngiltere'de kripto alım ve satımını başlattı

PayPal'ın ABD dışındaki kripto para birimleri hizmetlerinin ilk uluslararası genişlemesine işaret eden bu açılım, yeni varlık sınıfının daha fazla ana akım olarak benimsenmesine ilham verebilir.

Dünya genelinde 403 milyondan fazla aktif hesaba sahip olan California merkezli şirket, tüketicilere kripto para birimlerine erişim sunan en büyük ana finans şirketlerinden biri.

PayPal, bu yılın başlarında ABD'de kripto para alım ve satımını başlattı ve daha sonra müşterilerin kendi dijital paralarını kendi ağındaki milyonlarca tüccardan alışveriş yapmak için kullanmalarını sağladı.

Şirket, yeni varlık sınıfına girmesinin sanal paraların küresel kullanımını teşvik edeceğini ve ağını şirketler ve merkez bankaları tarafından geliştirilebilecek yeni dijital para birimleri için hazırlayacağını umuyordu.

PayPal'ın blok zinciri, kripto ve dijital para birimlerinden sorumlu başkan yardımcısı ve genel müdürü Jose Fernandez da Ponte, "Desteğimizi sunmak ve dijital para birimlerinin küresel finans ve ticaretin geleceğinde oynayacağı rolü şekillendirmeye anlamlı bir şekilde katkıda bulunmak için İngiltere ve dünyadaki düzenleyicilerle yakın çalışmaya devam etmeye kararlıyız." açıklamasını yaptı.