Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane oldu

Yayınlama: 30.03.2023 14:07:00 Güncelleme: 30.03.2023 15:50:02

Pegasus Hava Yolları’nın bugün yapılan olağan genel kurul toplantısında Mehmet T. Nane yönetim kurulu başkanı seçildi

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane oldu
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane, 30 Mart 2023 Perşembe günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında, Yönetim Kurulunun aldığı kararla yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Mehmet T. Nane Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığını, 17 yıldır görevde olan Ali Sabancı’dan devraldı. Ali Sabancı Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam ediyor.

Pegasus Hava Yolları’na 2016 yılının Mart ayında geçiş yapan Mehmet T. Nane, 6 yıl boyunca şirketin CEO’luk görevini yürüttü ve ardından 2022 yılının Mart ayında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini üstlenmişti.

Öte yandan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu ile İcra Kurulu Başkanlığı, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda üstlendiği görevlerini halen sürdüren Mehmet T. Nane, Pegasus Hava Yolları’ndaki görevine Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam edecek. (Hüseyin Aslıyüce/ekonomim.com)