Pfizer CEO'sundan hayat yakında normale dönecek müjdesi

Yayınlama: 17.01.2022 15:27:00 Güncelleme: 17.01.2022 18:40:03

Pfizer Inc. CEO’su Albert Bourla, Le Figaro’ya verdiği röportajda pandeminin neden olduğu 2 senelik kesintiden sonra hayatın yakında normale dönebileceğini söyledi

Pfizer CEO'sundan hayat yakında normale dönecek müjdesi

Pfizer Inc. CEO’su Albert Bourla, Fransız gazetesi Le Figaro'ya verdiği röportajda “Yakında normal yaşantımıza geri dönebileceğiz” diyen Bourla, “Son derece etkili aşılar, testler ve evde alınabilecek ilaçlar; baharda bu noktaya gelmemiz için gerekli tüm araçlara sahibiz” ifadelerini kullandı.

Pfizer bu üç araçtan ikisini üretiyor. ABD’li ilaç devi, Alman BioNTech SE firmasıyla birlikte dünyanın en çok satan aşısını üretmenin yanı sıra klinik deneylerde hastaneye yatış ve ölüm oranlarını önemli oranda düşüren ilacı Paxlovid’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bilim insanlarının Omikron varyantıyla ilgili görüşlerini tekrarlayan Bourla, varyantın öldürücülüğünün düşük olması ve giderek tüm dünyada baskın varyanta dönüşmesinin, pandeminin yakında endemik evreye geçeceğine ve ülkelerin birlikte yaşaması gereken grip benzeri bir hastalığa dönüşeceğine işaret ettiğini belirtti.

İlaç devinin CEO’su bu durumun Kovid-19’un yok olacağı anlamına gelmediğini belirterek, “Pandeminin başından beri çok fazla sürpriz yaşadık. Yok etmesi oldukça zor olan bu virüs muhtemelen yıllarca hayatımızda olacak” ifadelerini kullandı.