Playboy'un yeni projesi: Tavşan NFT'leri! Hedef 9.7 milyon dolar

Yayınlama: 21.10.2021 11:17:00 Güncelleme: 21.10.2021 11:26:27

Yetişkin dergisi Playboy, 11 bin 953 adet benzersiz 3D animasyonlu tavşan avatarını her biri 0.1953 ETH'den satacak. Tüm tavşanlar satılırsa mevcut fiyatla gelir 9.7 milyon doları bulacak

Playboy'un yeni projesi: Tavşan NFT'leri! Hedef 9.7 milyon dolar
Yetişkin dergisi Playboy'un sahibi PLBY Group Inc, 11.953 benzersiz 3D animasyonlu tavşan avatarından oluşan yeni bir NFT projesini tanıttı.

20 Ekim'de yapılan duyuruya göre, NFT'lerin sayısı Playboy'un kuruluş yılı olan 1953'e saygı duruşunda bulunuyor ve jetonlar, sahiplerine özel etkinliklere, içeriğe ve ürünlere erişim sağlayan “yeniden tasarlanmış bir Playboy Kulübü'nün anahtarları” olarak hizmet edecek.

Ethereum tabanlı NFT'lerin lansmanı 24 Ekim'de başlayacak ve beyaz listedeki yatırımcılar için 26 Ekim'e kadar ön satış yapılacak. Ertesi gün, biri USD müşterileri için, diğeri ETH ile ödeme yapanlar için iki halka açık satış başlayacak.

Satışlar resmi bir “Playboy Rabbitar” web sitesinde barındırılıyor ve NFT'lerin her biri 0.1953 ETH veya fiat eşdeğeri (şu anda 814 $) olarak fiyatlandırılacak. PLBY Group'ta Blockchain İnovasyonu Başkan Yardımcısı Jamal Dauda şunları söyledi:

“Tavşanlar, Playboy için gerçek blok zinciri tabanlı üyeliğin başlangıcını işaret ediyor. Playboy Club anahtarlarının milyonlarca üyeye Playboy markasının temsil ettiği yaşam tarzına adım atma şansı vermesi gibi, bugün NFT'ler de aynısını ve çok daha fazlasını yapabilir."

"ASLA SATMAM" DENİLEN CRYPTOPUNK
Özellikle şov dünyasında NFT'ler yeni bir gelir kapısı olarak yükseliyor. Örneğin CryptoPunk #6046'nın sahibi kısa süre önce tokenize edilmiş punk avatarları için 2500 Ethereum teklifini geri çevirmişti .

Eğer teklif kabul edilseydi bugüne kadarki en büyük CryptoPunk satışını temsil edecek olan yaklaşık 10.5 milyon dolarlık bir gelir ortaya çıkacaktı. Larva Labs'e göre, CryptoPunk 3100, Mart ayında 7.58 milyon dolara satıldıktan sonra kırdığı rekoru halen elinde tutuyor.

Richard, teklifin, CryptoPunk'larını satmayacaklarını alenen iddia ettikten sonra geldiğini anlattı. “Poap” adlı bir girişim, bu teoriyi test etmeye karar verdi ve 2500 ETH'lik bir teklif yaptı ve "Hadi ama Richard. Bugüne kadarki en iyi CryptoPunk satışı olarak tarihe geçmek istemiyor musun?” sözleriyle de dalga geçti.

Richard, "orta seviye punk"larının büyük olasılıkla 2500 ETH değerinde olmadığını kabul ederken, teklifi hemen reddetti ve NFT'nin duygusal değeri olduğu için 1 milyar dolarlık bir teklifi bile kabul etmeyeceklerini iddia etmeye devam etti: “Benim kimliğim, diğer ikonik Punk'ların ve maymunların kimliğiyle birlikte NFT'nin ötesinde bir değere sahip. Her marka gibi bizim de kendi markalarımız var ve bunların değeri var. Kişisel markama ve kimliğime değer verdiğim için bu teklifi reddetmek benim için kolay oldu.”

MARTHA STEWART'IN NFT'LERİNE HİÇ TEKLİF GELMEDİ
Ünlü televizyoncu ve yaşam tarzı girişimcisi Martha Stewart, “Fresh Mint” adlı kendi platformunu/koleksiyonunu piyasaya sürerek NFT pazarına atıldı.

Fresh Mint, Ethereum'da basılmış bir NFT koleksiyonuna ev sahipliği yaparken, müzayedeler ve satışlar OpenSea pazarında barındırıldığı için platform esasen bir galeri gibi görünüyor.

Stewart'ın ilk NFT koleksiyonu, önceden ve özel olarak oyulmuş bir dizi balkabağı gibi “yüksek çözünürlüklü” JPEG dosyalarını betimleyen Cadılar Bayramı temalı iki koleksiyondan ve Stewart'ın bir sürü ürkütücü Cadılar Bayramı kostümü giymiş karelerinden oluşuyor .

Tokenize edilmiş balkabaklarının başlangıç ​​fiyatı, önceden oyulmuş balkabağı için 2 ETH (8400 $) ve özel olarak oyulmuş balkabağı için 3 ETH (12.600 $) şeklinde.