Politico, 1 milyar dolara Axel Springer'in oluyor

Yayınlama: 26.08.2021 16:59:00 Güncelleme: 26.08.2021 17:07:58

Dijital medyanın değerinin yükselişi konusunda rekor bir örnek: Ünlü Politico sitesi Alman Axel Springer tarafından satın alınıyor

Politico, 1 milyar dolara Axel Springer'in oluyor
Alman yayıncı Axel Springer perşembe günü, dijital medya sitesi Politico’yu satın almayı planladığını duyurdu. Şirketler anlaşma için bir fiyat açıklamadı, ancak konuya yakın bir kaynak Politico’nun yaklaşık 1 milyar dolara satıldığını söyledi.

Axel Springer ve Politico’nun sözcüleri, anlaşmanın değerlemesi hakkında bilgi taleplerine yanıt vermedi.

Satın alma, Axel Springer'in ABD’deki Insider ve Morning Brew'dan sonra portföyünü daha da büyütmesini sağlayacak. Axel Springer, ülkedeki Bild ve Die Welt gibi büyük haber kuruluşlarının arkasındaki Alman yayıncılık devi. 

Bir basın açıklamasına göre, Axel Springer ve Politico, Politico Europe’un kurulduğu 2014 yılından bu yana zaten bir ortak girişim halindeydi. Duyuru, bu haber sitesinin 2019′dan beri kârlı olduğunu belirtiyor.

Axel Springer’ın bu yazın başlarında Politico’nun rakibi Axios’u satın almak için görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Politico’nun kurucusu ve yayıncısı Robert Allbritton, hem Politico hem de kardeş teknoloji sitesi Protocol için bu rolü sürdürecek. Şirketler, Protocol’deki ve ABD ve Avrupa’daki Politico’daki editoryal ve yönetim liderliği ekiplerinin kalacağını ve yayınları Axel Springer’in diğer ABD markalarından bağımsız olarak işleteceğini söyledi.

Şirketler, anlaşmanın bu yılın dördüncü çeyreğinde kapanmasını bekliyor.