Polygon ve Stellar birbirine bağlanıyor

Yayınlama: 24.09.2021 14:33:00 Güncelleme: 24.09.2021 14:50:32

Polygon ve Stellar artık Chainlink'in "Rezerv Kanıtı" kullanılarak birbirine bağlanıyor, 10 milyar doların üzerinde değerin kilidi açılıyor

Polygon ve Stellar birbirine bağlanıyor
Stellar ve Polygon blok zincirleri artık Chainlink'in teknolojisiyle birbirine bağlanıyor. İnovasyonun ardından, Ethereum blok zincirinde dApp'lerin ölçeklenebilirliğini kolaylaştıran protokol olan Polygon, şimdi ticaret, borç verme ve merkezi olmayan finans kullanımı için Stellar yerel tokeni XLM'den yararlanıyor. Kriptoyu, Ethereum'daki dApp'lere ve onunla bağlantılı diğer blok zincirlerine taşımak da artık kolaylaşacak.

Uyumlu bir protokolle geliştirilmediği için Ethereum ağında kullanılamayan XLM, artık Polygon'da sarılmış bir token olarak mevcut. Yapılan yenilik ile Stellar Lumens kullanıcıları, Ethereum üzerinde sıfıra yakın bir maliyetle anında takas gerçekleştirebilecekler. Aynı zamanda bu büyük bir evrim olarak kabul ediliyor, çünkü hem Stellar hem de Ethereum blok zincirleri büyük ölçeklenebilirliği veya işlem hacmini destekliyor.

Stellar ve Polygon ile Ethereum blok zincirleri arasındaki bağlantı, açıkça, merkezi olmayan finans veya DeFi projelerini de değerli hale getirerek, Polygon ve Ethereum ekosisteminde 10 milyar dolardan fazla değerin kilidini açacak. 

NewsCrypto CEO'su Vid Gradišar, “Stellar köprüsü bizim için altyapı projelerinde önemli bir pivotu temsil ediyor. Stellar ekosistemi, kapasitesinin ima ettiğinden çok daha az, popüler, birlikte çalışabilirlik çözümleri tarafından cezai olarak yetersiz hizmet görüyor. Biz olmasaydık aynı kalacağını biliyorduk, bu yüzden devam ettik ve 10 milyar dolarlık XLM ekosistemini Polygon'da DeFi'ye bağladık” dedi.

Polygon'da Başkan Yardımcısı Arjun Kalsy'ye göre, DeFi projelerinde likidite aktarmaya da izin verecek.

Birlikte çalışabilirlik köprüsü, NewsCrypto tarafından ChainLink'in Rezerv Kanıtı teknolojisi kullanılarak oluşturulan bir köprü aracılığıyla mümkündür. Merkezi olmayan çoklu imza şemaları kullanılarak güvenli hale getirildi ve Proxima tarafından denetlendi. NewsCrypto, bu yeni köprüyü oluşturmak için yakın zamanda duyurulan hibe programından bir hibe aldı. Aynı zamanda, Stellar blok zinciri üzerine kurulu NWC olarak bilinen bir kripto tokenine sahip olan NewsCrypto, kripto eğitimi vermeyi de bırakıyor.

REZERV KANITI PROTOKOLÜ NEDİR?
Rezerv Kanıtı protokolü, zincir dışı rezervler tarafından desteklenen zincir üzerindeki varlıkların gerçek teminatını hesaplamak için gereken verilerle akıllı sözleşmeler sağlarken, kullanıcının blok zincirindeki fonlarını öngörülemeyen kısmi rezerv uygulamalarından korumaya yardımcı olur. Normalde, blok zincirine dayalı bir akıllı sözleşmenin, akıllı sözleşmede kullanılan bir jetonu destekleyen bir teminatın altında yatan gerçek değerini belirlemesi ve doğrulaması net değildir, dolayısıyla Rezerv Kanıtı bu boşluğu kapatır. Bu nedenle, DeFi ekosistemlerinin ve blok zincirlerinin şeffaflığını sağlar.