Rakamlarla Squid Game!

Yayınlama: 06.10.2021 18:10:00 Güncelleme: 06.10.2021 18:22:51

Netflix'in beklenmedik performans sergileyen dizisi Squid Game, sadece dizi meraklılarının gündeminde bir numaraya yerleşmekle kalmadı, aynı zamanda müthiş bir sayısal performansa ulaştı

Rakamlarla Squid Game!
Güney Kore draması “Kalamar Oyunu” yani Netflix'teki ismiyle Squid Game, büyük bir patlama yaparak Netflix'in gelmiş geçmiş en popüler orijinal dizisi haline gelebilir. Bu beklentinin sahibi Netflix eş-CEO'su Ted Sarandos.

İzlemeyenler için spoiler vermiyoruz fakat özetle “Kalamar Oyunu”nda insanlar “Kırmızı Işık, Yeşil Işık” gibi basit çocuk oyunları oynuyor. 6 maçı da kazanan yaklaşık 38 milyon dolarlık bir ödül alıyor. Bir oyun bile kaybederlerse ELENİYORLAR!

Kulağa işkence pornosu, "Testere"vari gibi gelebilir ama gergin drama ilginç karakterleri ile büyük bir izleyici kitlesini kendine çekti.

Netflix ayrıca, tam doğrulanmasa da, 34 dilde dublaj ve 37 dilde altyazı yaparak içeriği küresel izleyiciler için sorunsuz hale getirdi.

Veri bilimi şirketi Parrot Analytics, içerik için izleyici talebini ölçmek ve tahmin etmek için sosyal medya etkileşimi, indirmeler, arama sonuçları ve diğer etkileşimleri kullanıyor.

Parrot'un basın içgörüleri analisti Wade Payson-Denney, “Squid Game” talebinin 17 Eylül'deki lansmanından bu yana yüzde 481 arttığını ve her gün de artmaya devam ettiğini söylüyor.

Bu, Payson-Denney'nin genellikle yayınlandıktan 2-4 gün sonra zirve yaptığını söylediği bir Netflix orijinal dizisi için nadir rastlanan bir durum.

2 Ekim itibariyle, “Squid Game” daha ilk sezonunda ortalama bir diziden 102,9 kat daha fazla küresel talep aldı. Karşılaştırıldığında, “Game of Thrones” için en yüksek talep, 8. ve son sezonunda ortalamanın 353.8 katıydı.

RAKAMLARLA SQUID GAME
Dizinin birinci sezonunu ilk 28 gününde 82 milyondan fazla kişinin izleyeceği tahmin ediliyor
Netflix hisseleri, bu hafta başında 610,34 dolarla yeni bir kapanış rekoru kırdı
Seul'lü bir şeker üreticisi, günde 500'den fazla dalgona (dizide yer alan bir ikram) sattığını söyledi ki bu rakam günlük ortalama satışının 2 katından daha fazla
TikTok üzerinde #squidgame hashtagi 27 milyardan fazla görüntüleme aldı, bu içeriklerin arasında dalgona tarifi de vardı.