Rekabet'ten Esenboğa işletmesinin TAV'a devrine onay

Yayınlama: 17.01.2023 13:39:00 Güncelleme: 07.08.2025 12:45:02

Rekabet Kurulu, aralarında Esenboğa Havalimanı'nın işletmesinin TAV Holding'e devrinin de yer aldığı bazı devralma işlemlerinin onaylanmasını kararlaştırdı

Rekabet'ten Esenboğa işletmesinin TAV'a devrine onay

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Esenboğa Havalimanı'nın kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ile iç/dış hatlar, CIP, genel havacılık terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanarak devredilmesine dair özelleştirme işlemi ile TAV Havalimanları Holding AŞ tarafından devralınmasına izin verildi.

Mayıs 2025’e kadar işletme hakkı bulunan TAV, Esenboğa Havalimanı’nın işletme hakkını 2050 yılına kadar uzatmıştı. Cengiz İnşaat ve Limak İnşaat-Limak Enerji ortaklığının da katıldığı Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin geliştirilmesi ve 25 yıllık işletme hakkı için düzenlenen ihaleyi TAV'ın, 475 milyon eruo artı KDV ile kazandığı açıklanmıştı.