Ripple, 2023 yılı kripto para sektörü beklentilerini paylaştı

Yayınlama: 01.02.2023 14:27:00 Güncelleme: 01.02.2023 14:36:06

Kripto para sektörüne dair 2023 yılı beklentilerini paylaşan Ripple, geçtiğimiz yıl yaşanan bütün makro ekonomik olumsuzluklara rağmen kripto para sektörüne umutla bakmaya devam ediyor

Ripple, 2023 yılı kripto para sektörü beklentilerini paylaştı

2022 yılında makroekonomik koşulların baskısıyla olumsuz bir seyir izleyen kripto para endüstrisine dair görüşlerini paylaşan ünlü kripto para birimi Ripple, 2023 senesine umutla baktığını açıkladı. Yaşanan olumsuzlukların kripto para endüstrisini güçlendirdiğine inanan Ripple (XRP) 2023 yılında merkez bankalarının merkeziyetsiz para birimlerine dair yaptığı çalışmaların artarak devam etmesini bekliyor.

MERKEZ BANKALARI KENDİ DİJİTAL PARA BİRİMLERİNİ OLUŞTURMAYA ODAKLANACAK

Ripple’ın 2023 beklentilerinde, merkez bankalarının kendilerine ait dijital para birimlerine yoğunlaşması konusu öne çıkıyor. Uluslararası ödemelerde daha hızlı hareket edilebilmesi amacıyla merkez bankalarının kripto para sektörüne olan ilgileri artarak devam edebilir. Bu kapsamda Ripple yaptığı tahmine göre bu yıl daha fazla merkez bankası dijital varlıklar için pilot çalışmalar başlatacak.

2023 YILI NFT’LER İÇİN YÜKSELİŞ YILI OLABİLİR

2023 yılı beklentilerinde NFT sektörüne de yer veren Ripple, 2022 yılında popülaritesini bir önceki yıla göre yitiren sektörede tekrar bir canlanma bekliyor.

Ripple Baş Teknoloji Sorumlusu David Schwartz’a göre dijital koleksiyonlarla dünyaya tanıtılan NFT’ler, bundan sonraki dönemde karbon ve gayrimenkul piyasasında dikey büyümeyle devam edecek.

RIPPLE: DAHA FAZLA ŞİRKET İFLAS EDEBİLİR

2022 yılında kripto para sektöründe yaşanan likidite krizine rağmen 2023 yılında Ripple kurumsal şirketlerin sektördeki varlığının artarak devam etmesini bekliyor.

Sektördeki likidite krizinin henüz geçmediğini ve 2023 yılı boyunca da bu krizin devam edebileceğine dair düşüncelerini paylaşan Ripple, yıl içerisinde iflas eden şirketlerin sayısında artış yaşanabileceğini belirtti.